Productnieuws

Uniglas, de vrije coöperatie van producenten van isolatieglas en glasveredelaars, presenteert op de beurs Bau in München een nieuw type glas: Uniglas Facade. Het glas is ‘verouderingsbestendig, beschikt over een kleurlaag, kan worden gesneden en is uitgerust met aangetoonde veiligheidseigenschappen', aldus het bedrijf uit Montabaur (D) in een persbericht.

Thomas Fiedler, hoofd technische afdeling van Uniglas: ‘Het glas oogt als elke normale glasplaat. Het is echter geen gewoon glas, maar door de duurzame en hoogvaste verbinding van floatglas en metaal een uniek soort veiligheidsglas. Zo hebben we voor de gevel van een perron een combinatie van 4 en 6 millimeter bedrukt glas gebruikt; eenkleurige, monolitische glasplaten. De veelzijdige toepassingsgebieden dekken en heel spectrum van buiten- en binnentoepassingen af. Daarbij kunnen nagenoeg alle RAL-, NCS- of andere kleuren of afgedrukte foto's en afbeeldingen worden gereproduceerd.' Uniglas Facade gevelglas is volgens het bedrijf 'splinterbindend' en voldoet aan de veiligheidseigenschappen van gelaagd veiligheidsglas. Bovendien kan het glas verder worden verwerkt tot isolatieglas. De productkeuring volgens de Europese isolatieglasnorm EN 1279-2 en EN 1279-3 ligt ter inzage.

Uniglas is een coöperatie van ondernemingen uit de glasbranche, met als kernactiviteiten de productie van isolatieglas en glasveredeling. Sinds de oprichting in 1995 hebben zich 26 ondernemingen met samen meer dan 1.200 medewerkers uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland (Glasindustrie Ben Evers uit Schijndel) bij de coöperatie aangesloten. De beurs Bau in München is gisteren gestart en vindt plaats t/m 22 januari. Uniglas is te vinden in hal C2, stand 330. Meer informatie: www.uniglas.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.