Productnieuws

Van het door SJ Software in samenwerking met IBS Consultants ontwikkelde PC-programma SJ Mepla is een nieuwe, Nederlandstalige versie (3.5) beschikbaar. Dit softwarepakket bevat alle mogelijkheden om complexe, constructieve glasberekeningen te kunnen maken, aldus het bureau uit Zwijndrecht in een persbericht.

SJ Mepla is een programma voor het berekenen van spanningen en vervormingen in moderne glasconstructies. Het unieke van SJ Mepla is volgens IBS dat het de nauwkeurigheid van eindige elementen berekeningsprogramma's combineert met een hoge mate van gebruikersvriendelijkheid. ‘Speciaal voor de glasbouwsector zijn de spanningsberekeningen van gelamineerd glas, isolerend glas, glashouders en de dynamische stootbelasting op een vernieuwende wijze gemodelleerd. SJ Mepla heeft een zogenaamde ‘Gutachten' ontvangen van de Rheinische Westfälische Technische Hochschule (RWTH) te Aken (Prof. dr.ing. G. Sedlacek, leerstoel voor staalbouw).

Nieuw in versie 3.5 zijn de volgende functies:

  • Nieuwe user-interface voor meer gebruiksvriendelijkheid.
  • Nieuwe projectenstructuur met meerdere niveaus.
  • Introductie van multi-tasking.
  • Het gebruik van zogenaamde multi-processoren wordt vanaf versie 3.5 ondersteund zodat de rekensnelheid significant wordt verhoogd.
  • Standaard randvoorwaarden voor belasting door isochore druk kunnen door de gebruiker worden geconfigureerd.
  • Nieuwe uitvoeringen van glashouders zijn toegevoegd.
  • Belastingen kunnen nu ook ter plaatse van de ondersteuningen aangrijpen.

IBS Consultans is een middelgroot en onafhankelijk adviesbureau met gespecialiseerde kennis van alle aspecten van gevel- en glastechniek. Het bureau heeft specialisten in dienst op het gebied van bouwfysica, productontwikkeling, productietechnieken en algemene bouwtechniek. SJ Software GmbH is een Duits softwarehuis. Het bedrijf ontwikkelt sinds 1989 software voor architecten en ingenieursbureaus in de bouw. Meer informatie: www.ibsconsultants.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.