Productnieuws

Het nieuwe Benelux hoofdkantoor voor 3M is een opvallende verschijning gelegen aan de A13 bij de afslag Delft Zuid. Het ronde gebouw is ontworpen door architectenbureau cepezed en leent zich volgens producent en leverancier BRS Building Systems ‘dan ook uitstekend voor de toepassing van Freeformglass’.

Van het koud gebogen glas wordt bijna 1.200 vierkante meter in de gevel toegepast. De onderste laag bestaat compleet uit glas, de bovenliggende drie verdiepingen krijgen glas boven de borstweringen. Ter hoogte van de borstweringen wordt de gevel ingevuld met sandwichpanelen (750m²), waarmee BRS de complete gevel levert inclusief een tweetal schuifdeuren en een vluchtdeur. De gevel wordt gemonteerd op een stalen subconstructie bestaande uit achttien horizontale ringen met ieder een lengte van 120 meter en veertig stijlen waarvan er acht ter plaatse van de atria gebouwhoog uitgevoerd zijn met een lengte van 16 meter. Meer informatie: www.brs.nl

Afbeelding: cepezed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.