Productnieuws

Tijdens de ingrijpende nieuwbouw- en renovatiewerkzaamheden aan het woonzorgcomplex Margaretha in Kampen is ook de ventilatie onder handen genomen. Dankzij de integratie van de CO2-gestuurde DucoTwinTronic 120 Cap zijn zowel ventilatie én zonwering in één en hetzelfde product gecombineerd.

Het verzorgingshuis Margaretha, in het hartje van de oude binnenstad van Kampen, wordt in verschillende fases geheel vernieuwd en biedt straks onderdak aan 31 huurappartementen, negentien ruime koopappartementen en 61 zorgeenheden. Het doel van het totaal vernieuwde zorgcomplex is om zo weinig mogelijk energie te verbruiken en daarvoor worden allerlei efficiënte technieken ingezet. Voor de verwarming wordt er bijvoorbeeld een beroep gedaan op warmte- en koudeopslag en er komen zonnepanelen op het dak. Een isolerend vegetatiedak neemt de CO2-uitstoot deels op en filtert het. Voor een optimaal binnenklimaat wordt natuurlijke ventilatie op basis van CO2- en vochtsturing toegepast. Dankzij de integratie van de CO2-gestuurde DucoTwinTronic 120 Cap worden ventilatie én zonwering in één en hetzelfde product gecombineerd. Het zonweringdoek is bij deze uitvoering gemonteerd op een uitvalarm, die eerst verticaal naar beneden zakt, maar daarna automatisch uitvalt in een hoek van maximum 90°, terwijl de elektronisch gestuurde ventilatieroosters zich alleen openen wanneer er ventilatiebehoefte is. Een vochtsensor in de badkamer voorkomt schimmelvorming en vochtproblemen. Meer informatie: www.duco.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.