Productnieuws

De voetbalclub KAA Gent beschikt over de modernste multifunctionele voetbaltempel van België. Vooral de vele glaspartijen in de gevels (33.000 m2 waarvan 20.000 m2 voor het stadion en 13.000 m2 voor kantoren) geven het stadion een aantrekkelijke uitstraling. AGC leverde vele soorten glas voor gevel en interieur, waaronder het gelaagde Stopray Ultra-50 on Clearvision.

Het Ghelamco-stadion op het kruispunt van de E17 en de E40 in Gent is veel meer dan een voetbalstadion van 20.000 zitplaatsen. Je vindt er ook bars, restaurants, een evenementenhal, winkels en kantoren. In de directe omgeving zijn ook twee kantoorgebouwen van tien verdiepingen gebouwd die bij het stadion aansluiten. Omdat de clubkleuren van het voetbalteam blauw en wit zijn, werd gekozen voor een glassoort met een blauwe tint. In de gevel is zonwerend extra helder glas Stopray Ultra-50 on Clearvision toegepast dat het gebouw ondanks de verschillende glasdiktes een constante kleur geeft. De g-factor van het glas is 23 procent. Voor de borstweringen is Colorbel 43 toegepast. De samenstellingen zijn 44.2 UV 50 Clv //55.2 (doorzicht) en 44.2 UV50 Clv // Colorbel 43 (panelen). Op enkele plekken, zoals bij de entrees, is het glas brandwerend uitgevoerd (Uv 50 44.2 // Pyrobel EI 60).

Bij enkele entrees, zoals de Vip-ingang, is matglas gebruikt (88.2 Clv mat //88.2 Clv). Vanwege de gebruiksfunctie als stadion is op plekken met intensief verkeer gehard gelaagd veiligheidsglas gebruikt in de samenstelling 1010.4 gehard gelaagd Clv //88.2 Clv TopN plus en 88.4 Clv //66.2 Clv TopN plus. De vier folies zijn toegepast om redenen van inbraakwering. In het interieur is gekozen voor gelakt glas, waaronder Lacobel Petrol Blue voor de kleedkamers. Meyvaert heeft de glazen balustrades geleverd, het glas is afkomstig van Leroi: Clearvision met een DG41 folie van Solutia. Meer informatie: www.yourglass.com

  • Opdrachtgever: KAA Gent en Ghelamco
  • Architect: Bontinck Architecture and Engineering
  • Glas: AGC Mirodan, AGC Kempenglas en AGC Seapane

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.