Nieuws

Voor de renovatie van het kantoorgebouw Stichthage op het nieuwe station van Den Haag Centraal (impressie: Benthem Crouwel Architekten) wordt een structurele vliesgevel van twee maal half gehard Isolide isolatieglas van Scheuten Glas toegepast. De gevel is een in het oog springend onderdeel van de renovatie. Oskomera Group levert en installeert in opdracht van Strukton ruim 5.000 vierkante meter structurele vliesgevel en meer dan tachtig glazen deuren in diverse uitvoeringen. Daarnaast vormen de liftschachten met spiderbeglazing, de kelderpuien en tourniquets onderdeel van de opdracht. De verbouwing wordt in drie fases uitgevoerd. Het eerste blok winkels werd eind december 2013 opgeleverd. Naar verwachting is de totale verbouwing eind dit jaar gereed.

Het Isolide glas voor de gevel kent meerdere varianten waaronder een opbouw van 8 millimeter half gehard glas met een Low-E coating op positie 2, een Argon gasgevulde spouw van 20 millimeter en een binnenruit van eveneens 8 millimeter half gehard glas. Ook tweezijdig gelaagde versies worden toegepast, waaronder 33.1(15)33.1 en 55.2(15)55.2 en combinaties van halfgeharde en gelamineerde buiten- en binnenruiten. De renovatie van Stichthage maakt deel uit van de bouw van een nieuwe OV terminal als onderdeel van de grootschalige herontwikkeling van het stationsgebied. Zie een eerder bericht hierover op onze site. Het kantoorgebouw vormt de noordwestelijke gevel van het nieuwe station. Het nieuwe dak van de terminal wordt ter hoogte van de vierde verdieping op Stichthage aangesloten. De herontwikkeling gebeurt in opdracht van de huidige eigenaar van het gebouw: NS Stations. De begane grond en de eerste verdieping worden uitgebreid richting stationshal. In totaal wordt er 5.000 vierkante meter aan winkels en voorzieningen gerealiseerd die de reis en het verblijf in de stationshal veraangenamen. Net als voor de OV terminal maakte Benthem Crouwel Architekten het ontwerp waardoor ‘beide gebouwen naadloos op elkaar aansluiten’, aldus Oskomera.

Impressie: Benthem Crouwel Architekten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.