Productnieuws
vlakglas

In de wijk De Kroeven in Roosendaal is in opdracht van Stichting Allee Wonen een groot passief renovatieproject in volle gang. Het betreft de energiezuinige ombouw van in totaal 243 huizen tot passiefwoningen. De woningen worden volledig luchtdicht geïsoleerd en voorzien van passief kozijnen met driedubbel isolatieglas. Om luchtdicht en passief te bouwen worden diverse producten van het i3 systeem van Tremco illbruck uit Arkel gebruikt. In Glas in Beeld nummer 2 april 20120 besteedden we reeds aandacht aan het project.

Bij 133 woningen wordt in één dag een dikke doosconstructie met een RC-waarde van 10 buitenom aangebracht na het strippen van de buitenschil. Deze wordt daarna bekleed met leien. De andere 110 woningen worden compleet met een EPS isolatiepakket bekleed ook met RC 10 en met sierpleister afgewerkt. In beide projecten komen passief kozijnen met driedubbel isolatieglas. De 110 woningen in de Haverschmidtlaan  worden gerenoveerd door Tifa Vios uit Driebruggen en 133 woningen in de Nicolaas Beetslaan en de Van Alfenlaan door VDM uit Drogeham. Tremco illbruck produceert en levert speciale producten die passen in het PassiefHuisProtocol, zoals compressietapes, intelligente lucht- en waterdichte en dampopen folies en membranen, elastisch (>35%) purschuim en diverse kitten.

‘Luchtdicht en passief bouwen zijn actuele onderwerpen in de bouw die in belangrijke mate de energiezuinigheid van een gebouw bepalen. Voor een goede luchtdichting dienen alle bouwkundige aansluitingen uitgevoerd te worden met duurzame geteste en gegarandeerde dichtingproducten. Dat levert Tremco illbruck met het i3 systeem: luchtdichting aan de binnenzijde, een isolator in het midden en een waterwerend en dampopen afdichting aan de buitenzijde van het gebouw. Het is een uiterst gebalanceerd assortiment dat bijdraagt aan vermindering van energiebehoeften, lagere kosten en een reductie op de uitstoot van schadelijke broeikasgassen', aldus Tremco illbruck in een persbericht. Luchtdicht bouwen bespaart veel energie. Een goed ontworpen gevel is duurzaam wanneer deze bestaat uit hoogwaardige bouwmaterialen en gebaseerd is op de bouwfysische principes van luchtdicht bouwen. Binnen wordt sneller een behaaglijke temperatuur bereikt en behouden. Dat scheelt energiekosten en is milieuvriendelijker. Het i3 systeem voldoet al aan de nieuwe eisen die passief bouwen vanaf 2016 bij de wet regelt. Meer informatie: www.tremco-illbruck.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.