Productnieuws

Koninklijke Boon Edam gaat een indrukwekkend aantal speciale entreeproducten produceren en plaatsen in het Erasmus MC in Rotterdam. Het grootste universitair medisch centrum van Nederland ondergaat een verbouwing/uitbreiding die maar liefst acht jaar zal duren. In deze tijd worden het ziekenhuis, het kinderziekenhuis, het onderwijscentrum en het Thoraxcentrum vernieuwd.

De opdracht betreft de levering van elf automatische draaideuren (2 Tournikets en 9 grote Tournexen), drie beveiligingsdraaideuren (Tourlocks) en twee ronde schuifdeursluizen (Circleslides) die op diverse locaties in het gebouw geplaatst zullen worden. De toepassing van automatische draaideuren in de gevel, zorgt ervoor dat er geen directe verbinding tussen binnen en buiten is, waardoor er bespaard wordt op energiekosten en de ruimte achter de draaideuren comfortabel blijft.

De entreeproducten die geleverd gaan worden zijn stuk voor stuk zéér bijzonder van aard, aldus Boon: ‘De architect heeft, naast een aantal bijzondere architectonische details, ook gekozen voor een doorloophoogte van 3,5 meter. Dit geeft de entreeproducten een indrukwekkende uitstraling, maar vereist daarnaast een aantal bijzondere technologische hoogstandjes, zoals speciale aanpassingen voor de geïntegreerde luchtgordijnen, aangepaste profielen, dubbele motoren in de grote draaideuren en een speciale doorlopende kapconstructie. Verder beschikken de draaideuren over aangepaste slanke middenkolommen en een speciaal design met doorlopende, gebogen glazen zijwanden in de vloer, waardoor er geen onderdorpels zichtbaar zijn.' Eind 2009 is het startschot voor de bouw gegeven. De draaideuren en beveiligingsproducten zullen in de periode 2011-2014 gefaseerd worden geplaatst. De oplevering van de gehele nieuwbouw staat gepland in 2017.

De opdracht voor het Erasmus MC is de vierde grote opdracht die Boon Edam in korte tijd heeft weten te verkrijgen. In februari 2010 verkreeg Boon Edam de opdracht voor een groot aantal draaideuren en beveiligingsproducten voor de nieuwbouw van de ministeries van Justitie en BZK in Den Haag. In maart 2010 verkreeg Boon Edam opdracht voor een groot aantal speciale beveiligingsproducten voor een Amerikaanse overheidsinstantie en in april 2010 haalde Boon Edam de opdracht binnen voor zestien grote draaideuren voor DOHA International Airport in Qatar. Meer informatie: www.boonedam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.