Nieuws

In maart is de nieuwe kazerne van de brandweer Doetinchem officieel geopend. De kazerne biedt een onderkomen aan tachtig brandweervrijwilligers van post Doetinchem en de dagdienstmedewerkers van Brandweer Achterhoek West.

Pilkington heeft voor dit project circa 200 vierkante meter isolatieglas geleverd, waaronder zonwerende en brandwerende beglazing. Er is hierbij gekozen voor Pilkington Insulight Therm met Pilkington Optitherm S3 voor isolatie van het pand. Ook zonwerende beglazing was hier nodig. Hiervoor is er gebruik gemaakt van Pilkington Insulight Sun met Pilkington Suncool 70/35. Vanwege veiligheidsredenen is er gekozen voor Pilkington Insulight Protect met gelaagd (Pilkington Optilam) en gehard glas in verschillende opbouwen in de glasconstructies van het gebouw. Voor de brandveiligheid is er Pilkington Pyrodur toegepast. Daarnaast is er gebruik gemaakt van zwarte afstandhouders en de ruiten op de bovenste verdieping hebben een bamboemotief.

De nieuwbouw is gerealiseerd in samenwerking met Staalbouw Ter Huurne en Bekkering Adams Architecten. Wat de kazerne bijzonder maakt is dat er verschillende functies samenkomen: de uitruk, werken, wonen en slapen. In het nieuwe onderkomen neemt de remise een belangrijke plek in, maar ook de woon- en slaapruimtes voor de brandweermensen en de kantoorruimte voor de mensen van het brandweercluster bevinden zich in de nieuwe kazerne.
Foto: Ossip van Duivenbode

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.