Nieuws

In het westen van het centrum van Milaan wordt op de terreinen van de voormalige beursgebouwen een 250.000 vierkante groot groen stadhart gecreëerd. ‘Milaan is zichzelf aan het heruitvinden’ schijven de media, want waar voorheen grijze industriële gebouwen de boventoon voerden worden wonen, werken en recreëren nu in harmonie met elkaar gebracht. Onder directie van het CityLife Consortium, bouwen drie internationale ‘sterarchitecten’ Arata Isozaki, Zaha Hadid en Daniel Libeskind drie enorme kantoortorens met daarnaast zeven futuristisch ogende appartementencomplexen.

Het ontwerp van deze laatste gebouwen is van de hand van winnaar van de Pritzker Prijs, Zaha Hadid.  De appartementencomplexen doen met een variatie aan materiaalgebruik (hout en composiet), gebogen balkons, terrassen en verspringende hoogtes van vijf tot dertien verdiepingen nog het meest denken aan cruiseschepen. De gevel is van Permasteelisa en AGC Interpane leverde totaal 19.000 Iplus isolatieglas in verschillende maten en samenstellingen, waaronder gewoon isolerend, zonwerend en veiligheidsglas afhankelijk van de toepassing uitgevoerd in gelaagd thermisch versterkt en volledig gehard glas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.