Nieuws

Tussen twee torens van het nieuwe Erasmus Medisch Centrum is een structurele glasgevel geplaatst die de verschillen in zetting van de twee torens moet kunnen volgen. De ruiten lopen nu trapsgewijs op. Na verloop van jaren komen ze in één lijn.

De nieuwbouw van het Erasmus MC is een enorme bouwput, waar tot 2017 aan gewerkt wordt. Een van de bouwpartners daarin is Brakel Atmos, dat in totaal meer dan 25.000 vierkante meter glas levert en monteert. Daarvan zit 6.500 vierkante meter in het glasdak van een glazen gang als backbone tussen nieuwbouw en bestaande bouw, 9.000 vierkante meter in een tweede huidgevel rondom de hogere gevels en 1.265 vierkante meter in een technisch hoogstandje: drie glazen gevels tussen twee torens van verschillende bouwhoogte, die zo ontworpen zijn dat ze de verschillen in zetting van de twee torens kunnen volgen. Dit glasdeel wordt omschreven als de ‘wiebelgevels’. Het glas van het dak, de gang en speciale gevel is van AGC Interpane. Het glas in de tweede huidgevel is van Scheuten-dochter BGT Bischoff Glastechniek.

Lees het volledige artikel in de nieuwe Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.