Nieuws

We hebben eerder kunnen melden dat MVSA het nieuwe hoofdkantoor van Calvin Klein op een prestigieuze locatie aan het waterfront van Amsterdam. In de Houthavens, het nieuwe centrum van de creatieve industrie, gelegen aan de zuidelijke IJ-oevers van Amsterdam zal een nieuw icoon verrijzen. ‘Het hoofdkantoor combineert een sensationeel en sophisticated ontwerp met alle faciliteiten die Amsterdam zo inspirerend maken’, aldus MVSA Architects, ontwerper van het gebouw. We publiceren nu ook exclusief enkele beelden van het ontwerp.

Calvin Klein zal haar nieuwe Amsterdamse hoofdkantoor in het eerste kwartaal van 2016 betrekken. Het gebouw zal bestaan uit 12.000 vierkante meter showrooms en kantoren en een ondergrondse parking voor 150 auto’s. Roberto Meyer van MVSA Architects: ‘Met een hoogte van 50 meter zal het nieuwe HQ van Calvin Klein een majestueus landmark zijn aan de IJ-oevers, op de kop van de Houthavens. Het geeft daarmee een passend hoogteaccent aan dit voormalige havengebied waar de ontwikkelingen voor de creatieve industrie in volle gang zijn.

Het kantoor wordt tijdloos, functioneel en stijlvol; het licht voorover hellende gebouw van elf verdiepingen kent een dynamiek en iconische uitstraling die horen bij deze unieke locatie aan het IJ. Het is deze dynamiek, in sfeer en uitstraling, en de verfijnde detaillering, die perfect passen bij het imago van het internationaal vermaarde modehuis.

De dynamische en uitdagende look & feel is bewust gekozen om ervoor te zorgen dat het Calvin Klein gebouw reageert op het stedelijke context, terwijl het tegelijkertijd duidelijk communiceert met de mensen die het merk kennen. Sexy en gestroomlijnd, erudiet en elegant, de lijnen maken het gebouw tot een klasse apart.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.