Productnieuws

De reserves van Oranje nemen vanavond tijdens de wedstrijd tegen Spanje plaats in een dugout van chemisch gehard glas. AGC onthulde eerder dit jaar de officiële glazen overkapping voor de spelersbanken van de 2014 FIFA World Cup Brazil. De overkapping biedt ‘ongeëvenaard zicht, duurzaamheid en schaderesistentie en is een doorontwikkelde versie van het model dat vorig jaar door AGC voor de FIFA Confederations Cup Brazil 2013 werd aangeboden’, aldus AGC in een persbericht.

Met de 11,5 meter lange dugout toont AGC aan dat deze technologie, die oorspronkelijk werd ontwikkeld om kleine elektronische apparaten als smartphones en tablets te beschermen, kan worden toegepast op grotere glasoppervlakken. ‘Hierdoor is de weg vrij gemaakt voor gebruik van chemisch gehard glas door architecten en designers.’ De spelersbanken zijn volledig opgetrokken uit materialen die door AGC worden gemaakt, zoals fluoropolymeer-gecoate frames met vezelversterkt plastic. De spelersbanken zijn in alle twaalf voetbalstadions geplaatst die worden gebruikt bij alle wedstrijden van ’s werelds grootste sportevenement tussen 12 juni en 13 juli 2014.

Een van de belangrijkste eigenschappen van de glazen overkapping van de spelersbanken is het zicht. Op het 3,5 millimeter dikke glas is een anti-reflecterende coating aangebracht, waardoor de reflecterende eigenschappen met een factor 13 worden verlaagd ten opzichte van conventioneel glas. Bescherming van spelers en staf op de bank wordt gegarandeerd door een dubbele laag gehard Dragontrail X, dat wordt beschouwd als ’s werelds sterkste dekglas voor elektronische apparaten. Dit nieuwste product in AGC’s Dragontrail-gamma is 30 procent sterker dan conventionele Dragontrail-producten en tot acht keer sterker dan gehard glas. De dugout is afgelopen jaar gepromoot door Louis Figo, de ex-international van Portugal, die door AGC is aangesteld als ‘ambassadeur van de spelersbanken van het WK’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.