Productnieuws

Pilkington Activ, het zelfreinigende glas van Pilkington, komt deze week onder de aandacht in het programma ‘Nano in beeld' van RTL7. In de aflevering ‘Nanotechnologie en beschermende materialen' komt aan de orde hoe Activ werkt: hoe breekt de coating op het glas organisch vuil af, hoe verdwijnt het vuil weer van het glas, en hoe wat is nou het verschil tussen zelfreiningend glas en ‘ gewoon' glas na een half jaar? Wat is de relatie tussen nanotechnologie en de zelfreinigende eigenschappen van het glas? Het programma biedt een klein kijkje in de keuken van de productie (maar niet te veel, van een goed recept moet je het geheim bewaren) en laat de toepassing zien in de MSV Arena in Duisburg (Duitsland), aldus Pilkington.

In het 20 minuten durende programma ‘ Nano in beeld' komen de vele aspecten van nanotechnologie aan bod, veelal aan de hand van product en praktijkvoorbeelden en interviews met wetenschappers, politici, bedrijfsdeskundigen, maatschappelijke organisaties, juristen, vertegenwoordigers van branche- of belangenorganisaties en burgers. Animaties zorgen voor de visuele ondersteuning van nanotechnologie en haar (toekomstige) toepassingen. Het uitzendschema van de aflevering ‘Nanotechnologie en beschermende materialen' is als volgt:

  • Ma 21 juni 10:20
  • Di 22 juni 12:20
  • Woe 23 juni 14:20
  • Do 24 juni 16:20
  • Vr 25 juni 9:20

Voor meer informatie zie www.pilkington.nl . Eventueel kunt u via https://www.rtl.nl/experience/rtl7/ de gemiste uitzending bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.