Productnieuws

AGC Glass Europe en Traxon Technologies, dat wereldwijd aan de top staat in LED-verlichtingssystemen en -oplossingen, hebben een akkoord getekend voor de ontwikkeling van hun activiteiten in LED-glasoplossingen op wereldschaal. Ze zullen hun kennis en ervaring in glas en LED-design bundelen om unieke oplossingen voor de verlichting van gebouwen en interieurs op de markt te brengen.

De combinatie van Glassiled, het AGC gepatenteerd veiligheidsglas met ingebouwde LED's, met de technologie van Traxon voor LED-lichtsystemen is zowel bedoeld voor de verlichting van gevels, atriums en veranda's als van interieurs. De oplossingen kunnen benut worden voor indrukwekkende gebouwen, winkelcentra, hotels en andere grote gebouwen in elke omgeving, maar ze kunnen evengoed toegepast worden voor muurbekledingen, scheidingswanden of uitstalramen in winkels, restaurants, badkamers, op schepen en treinen. LED-technologieën bieden veel voordelen, zoals een laag energieverbruik, een lange levensduur en ruimtebesparing, en ook monochrome of geavanceerde opties voor de vermenging van RGB-kleuren. Glassiled combineert deze pluspunten met die van glas, aldus AGC in een persbericht, met een onbeperkte keuze van effecten, dankzij de ingebouwde LED's in de doorzichtige of spiegelglasstructuur.

‘Architecten en ontwerpers in de hele wereld zullen hun creativiteit de vrije loop kunnen laten, met alle mogelijkheden die Glassiled biedt in verlichting. Dankzij de sterk presterende lichtsoftware en het besturingssysteem van Traxon kunnen we exclusieve, milieuvriendelijke oplossingen voorstellen', vertelt Jean-Luc Batkin, vice-president, Solar & Processed Glass van AGC Glass Europe. ‘Ons partnerschap met AGC zal ons gamma LED-systemen uitbreiden, en samen met onze besturingssystemen zullen we de markt prachtige, geïntegreerde en innovatieve oplossingen op basis van LED-glass kunnen aanbieden', verklaart Mike Mastroyiannis, managing director van Traxon Technologies. ‘Tegelijk zal ons akkoord nog meer synergieën opleveren, omdat beide bedrijven wereldwijd actief zijn, om zo lokale projecten maximaal te ondersteunen en de behoeften van de klanten optimaal in te vullen.' Meer informatie: www.agc-glass.eu en www.traxontechnologies.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.