Productnieuws

School Inside, het inspiratie- en kennisplatform voor het creëren van de ideale leeromgeving in het onderwijs, is live gegaan. Het internetportaal biedt actuele informatie, visie en praktische oplossingen op het gebied van inrichting, luchtkwaliteit, gezondheid, voeding, duurzaamheid, bouw, (brand-)veiligheid en onderhoud van scholen.

Doel is de realisatie van een prettiger alsook veiliger leer- en leefklimaat voor leerlingen, studenten en docenten. School Inside richt zich op beslissers en beïnvloeders in de ontwikkelings-, realisatie-, explotatie- en renovatiefase van het onderwijsgebouw; van architect tot adviseur, van onderwijsambtenaar tot docent en van schoolbestuurder tot facilitair manager.

School Inside is een initiatief van de Admix Groep in samenwerking met participanten uit verschillende marktsectoren, elk met hun eigen inbreng in en visie op de ideale leeromgeving. De huidige deelnemers zijn Forbo, Priva, Sigma Coatings, Sodexo en Vetrotech Saint-Gobain. School Inside is daarmee het platform over het leerklimaat met een geïntegreerd verhaal vanuit uiteenlopende kennisgebieden. Door krachten te bundelen en kennis te delen, bieden de participanten productoverstijgende, complementaire oplossingen en inspirerende ideeën. Het is de bedoeling dat de samenwerking in de toekomst wordt geïntensiveerd met nieuwe initiatieven naast het internetportaal.

De nieuwe site biedt naast nieuws een podium aan een groot aantal onafhankelijke deskundigen op verschillende kennisgebieden. Zo wordt er bijvoorbeeld door een adviseur gesteld: ‘Bezuinigingen, onvoldoende kennis, onduidelijke verantwoordelijkheden en onzorgvuldig gebruik. Het zijn de belangrijkste redenen waarom de brandveiligheid van glas in scholen steeds vaker te wensen over laat.' Dit is slechts één van de vele visies die de verschillende deskundigen geven op de optimale leeromgeving in zowel basis-, middelbaar als hoger onderwijs. Bovendien laten letterlijke schoolvoorbeelden zien, hoe hun ideeën en tips de onderwijskwaliteit verbeteren. De onderwijsomgeving staat de laatste jaren volop in de belangstelling. Onderzoeken tonen aan dat een goed leerklimaat een positieve invloed heeft op het leerproces en de prestaties. Hierbij staat klimaat niet alleen voor de kwaliteit van de lucht, maar ook voor het effect van daglicht en kleuren, de inrichting van het interieur, de kwaliteit van voeding, de functionaliteit van vloerbedekking, architectonische aspecten en alles wat daarbij hoort op het gebied van bouwmaterialen, beglazing en zonwering. Een goed binnenklimaat – voldoende licht, frisse lucht, een comfortabele temperatuur – is niet vanzelfsprekend in Nederlandse scholen. Het wordt nog te vaak gezien als kostenpost. Maar het gaat wel om de kwaliteit van het onderwijs en daarmee over onze jeugd en de toekomst van ons land. Meer informatie: www.schoolinside.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.