Productnieuws

Op de Wereldexpo 2010, die van 30 april tot en met 31 oktober 2010 in Shanghai wordt gehouden, wordt de bezoeker van het Belgisch paviljoen verrast door innoverend Belgisch glas van AGC. De blikvangers zijn de ingang van het paviljoen, uitgevoerd in Glassiled, en de ijsberg van de International Polar Foundation, voorzien van Artlite Digital geprint glas.

Glassiled zijn leds verwerkt in glas: in het paviljoen gaat het om zwart glas met daarin gele en rode leds. Aan de zijkant van het portaal fonkelt .be naast de wereldkaart terwijl het plafond van het portaal tweezijdig aangelicht wordt. Het architectenbureau Conix Architects, dat voor het ontwerp tekende, ging volgens AGC voor creativiteit om de aandacht van de bezoekers te trekken en ze in een aparte sfeer te onthalen. ‘Glassiled kadert trouwens goed in de lichtstad Shanghai en legt de nadruk op onze vernieuwende Belgische glasindustrie die wereldwijd erkenning krijgt', verklaart Fabien Dautrebande, de architect-projectleider.

De tweede blikvanger is de ijsberg van de International Polar Foundation. Twee 4 meter hoge glazen ijsbergen gescheiden door een kloof illustreren het poolgebied. De structuur van de ijslagen en het spiegelende ijsoppervlak worden weergegeven door een specifiek drukproces op het glas, Artlite Digital. De eerste ijsberg toont het Antarctische Prinses Elisabethstation en de tweede het observatorium voor klimaatverandering  Polaris. Aan één kant van de kloof is een projectiewand in glas terwijl aan de andere wand écht ijs aan het smelten is. ‘Deze realisatie moet het publiek bewust maken van de risico's van de opwarming van de planeet. AGC onderschrijft dan ook onze visie inzake duurzame ontwikkeling en de rol van de wetenschap in de evolutie naar een koolstofarme maatschappij', stelt Thierry Touchais van de International Polar Foundation. ‘Met de voortdurende ontwikkeling van glas dat energie bespaart en dat energie produceert wordt bijgedragen tot een beter milieu.' Glassiled en Artlite Digital zijn ontwikkeld door het AGC R&D Centrum en worden bij AGC Mirodan in Heule geproduceerd. Technische info op www.yourglass.be  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.