Nieuws

Naast het Stratford busstation in London wordt een 93 meter hoge ovale toren gerealiseerd. Het 26 verdiepingen tellende gebouw krijgt een elementengevel van Oskomera waarin isolatieglas van Polypane Glasindustrie uit Sint-Niklaas (B) wordt verwerkt. De toren draagt de naam Stratford Plaza en is een ontwikkeling van Telford Homes, vooraanstaand projectontwikkelaar in London en omgeving. Het ontwerp is van architect Stock Woolstencroft. In het gebouw zullen naast luxe appartementen ook kantoren en winkels gehuisvest worden.

Er is gekozen voor een aluminium elementengevel die door Oskomera in een snel tempo geïnstalleerd wordt. Dit is één van de voordelen van de elementengevel, aldus Oskomera: ‘De gevel wordt compleet geprefabriceerd in Deurne en kan daardoor zeer snel gemonteerd worden op de bouwplaats.’ Het toegepaste isolatieglas kent meerdere samenstellingen met een buitenruit van 6 of 8 millimeter helder floatglas voorzien van een Low-E coating (1,1 W/m2K), een Argon gasgevulde spouw (16 mm) met een zwartstalen afstandhouder en een binnenruit van gelamineerd gehard glas. Een deel van het glas is voorzien van een 70/40 Polycool zonwerende coating. De elementengevel telt bijna 10.000 vierkante meter. Oskomera levert en monteert ook glazen balustrades (1.200 m1) en glazen balustrades (205 m2) op dakniveau. De oplevering is in 2015.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.