Nieuws
Glas Award 2016

Van der Vooren Glasatelier uit Woerden heeft de Glas Award, Innovatie Award en de zes prijzen voor de genomineerden ontworpen en gemaakt. De awards zijn gemaakt door twee lagen floatglas op een zandbodem te laten versmelten. Hierbij is een vergassende emaille gebruikt om een ‘bubbeleffect’ te bewerkstelligen. De objecten zijn daarna warm gebogen in een stalen mal en vervolgens zijn de teksten gezandstraald en geëmailleerd. De Awards worden woensdag aanstaande uitgereikt tijdens de SGA Vakdagen in Gorinchem. Van der Vooren was ook in 2014 de producent van de Awards.

Zes projecten zijn genomineerd (in alfabetische volgorde):

  • Crystal Houses, ABT
  • Entreegebouw Van Gogh Museum, Octatube
  • Gevel Gebouw 026, Glassolutions Saint-Gobain
  • Glas-in-loodraam Oosterkerk, Lichtraamwerk
  • ‘Schijn-zwembad’ Museum Voorlinden, Glasimpex
  • Serre Kasteel Ruurlo, ABT

De uitreiking van de tweejaarlijkse prijs is op woensdag 9 november tijdens de SGA Vakdagen in de Evenementenhal Gorinchem. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, reikt de prijzen uit. De ontvangst is om 16.00 uur. De uitreiking  is om 17.00 uur, gevolgd door een aangeklede borrel. In Glas in Beeld nummer 6 (december 2016) wordt teruggeblikt op de uitreiking van de Glas Award.

Lees het volledige artikel over de nominaties voor de Glas Award in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.