Productnieuws

Na de succesvolle pré testen eind januari hebben DRL Benelux, Reynaers en Vetrotech Saint-Gobain afgelopen week brandwerend glas van groot formaat en toegepast in een aluminium vliesgevelsysteem, officieel laten testen. De test van dit ‘XXXL' brandwerend glas (2300 x 3800 mm) vond plaats in Denemarken en leverde een resultaat van 30 minuten brandwering, zowel in de EW- als EI-klasse, aldus Vetrotech in een persbericht.

DRL Benelux uit Deurne is onderdeel van de Oskomera Group en producent van designvliesgevels. Reynaers Aluminium uit Duffel (B) is producent van aluminium ramen, deuren, schuifsystemen, vliesgevels, serres en zonwering. Vetrotech uit Weert brengt in Zwitserland gemaakt Vetroflam en Contraflam brandwerend glas op de markt.

De getest constructie was opgebouwd uit SGG Contraflam Lite Climaplus 30 en een Reynaers aluminium vliesgevelsysteem: CW 60-DRL-FP30. ‘Met deze testresultaten hebben DRL Benelux, Reynaers en Vetrotech een geweldige stap voorwaarts gemaakt. Echter blijft het daar niet bij, want gezien de EI30 classificatie die de constructie tevens heeft behaald, is het systeem ook beproefd voor de nabije toekomst. Immers is er op korte termijn andere wet- en regelgeving van kracht voor de gevels, waarin hoogstwaarschijnlijk een EI-eis zal worden vereist voor bepaalde geveldelen boven de 20 meter gebouwhoogte. Bovendien kunnen ook diverse buurlanden – waar al andere voorschriften gelden – profiteren van dit gedeelde succes', aldus het persbericht. Christiaan de Wolf van architectenbureau cepezed was getuige van de test. ‘De autoreis van ruim tweemaal tien uur, die eigenlijk een vliegreis had moeten zijn van iets meer dan tweemaal één uur, was absoluut de moeite waard. Je zal maar getuigen hebben mogen zijn van een dergelijk resultaat. Geweldig en in een aluminium vliesgevel nooit eerder vertoond.' Meer informatie: www.vetrotech.nl

1 reactie op “Test groot formaat brandwerend glas in aluminium vliesgevel

  1. Gita schreef:

    Dit is echt een revolutie in de onzuivere vliesgevel branche

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.