Nieuws

De skyline van Amsterdam wordt verrijkt met twee iconische gebouwen langs het IJ, naast het EYE Filminstituut en A’DAM Toren in Overhoeks, het nieuwe, hippe deel van de stad. In het eerste gebouw komt Maritim Amsterdam: het vlaggenschip congreshotel van de Duitse hotelketen Maritim Group. In het tweede gebouw komt een woontoren met een breed scala aan appartementen van diverse afmetingen inclusief penthouses, ruime familieappartementen, startersappartementen en serviced apartments. Het project met een oppervlakte van 70.000 vierkante meter, wordt ontworpen door Team V Architectuur en ontwikkeld door de Oostenrijkse projectontwikkelaar IES. De oplevering wordt in 2018 verwacht.

Het aantrekken van een congreshotel is al enkele jaren de ambitie van de gemeente Amsterdam. Met de komst van Maritim Amsterdam zal de positie van Amsterdam als congresstad versterkt worden. Met 52.000 vierkante meter en 600 vier sterren hotelkamers, vervult het hotel ook de behoefte van extra hotelkamers in Amsterdam Noord. Met één congreszaal voor 2.300 gasten, één voor 1.300 gasten en een aantal kleinere zalen, biedt Maritim Amsterdam ruimte aan 5.000 congresbezoekers. Daarmee is het een van de grootste congreshotels van Europa en het vlaggenschip congreshotel voor Maritim Hotels wereldwijd. Met hun ruime ervaring met het plannen, organiseren en managen van congressen, zal Maritim Amsterdam een rijk programma aanbieden van congressen, sprekers, concerten, productlanceringen, modeshows en merkpresentaties. Het hotel verwacht ongeveer 360.000 bezoekers per jaar en zal nauw samenwerken met de RAI en andere hotels in de stad. Met culturele hot-spots zoals het EYE Filminstituut, de Tolhuistuin en A’DAM Toren als epicentrum van creativiteit en muziek, groeit Overhoeks langzaam maar zeker uit tot het kloppend hart van de stad. Samen met de gemeente Amsterdam werken alle partners er hard aan om Overhoeks verder te ontwikkelen tot een van de meest toonaangevende wijken van de stad. Het congreshotel en de woontoren zullen een extra impuls geven aan het gebied en de stad Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.