Nieuws
polymeren
Wacker verhoogt prijzen polymeren

De economie werkt op volle toeren en dit betekent dat ook de prijzen voor grondstoffen alsmaar toenemen. Van fabrikant tot producent werken de prijsverhogingen door tot in de handel, zoals de prijzen van verven en kitten. Zo verhoogt Wacher Chemie haar prijzen voor Vinnapas polymeren per 30 mei met 5 procent. De verhoging is afhankelijk van product en contract. Het gaat om ‘dispersible’ polymeerpoeders gebaseerd op vinyl acetaat/ethyleen en ethyleen/vinyl chloride copolymeren die worden toegepast in onder meer lijmen, kitten en verven. De maatregel is noodzakelijk gezien de toegenomen prijs voor grondstoffen, transport en verpakkingen, aldus Wacker in een persbericht. De prijsverhoging geldt vooralsnog alleen voor Noord- en Zuid-Amerika maar de verwachting is dat ook Europa zal volgen.

Al eerder verhoogde Den Braven Sealants de prijzen van haar kitten en deze prijsverhogingen worden overgenomen door de groothandel. Zo meldde Timmers uit Oosterhout vorige week dat zij ‘wederom worden geconfronteerd met prijsaanpassingen bij onze leverancier Den Braven. Door aanhoudende schaarste op de grondstoffenmarkt en daarmee gepaard gaande aanzienlijke prijsverhogingen, moeten deze noodzakelijk worden doorberekend’, aldus Timmers. Dit betekent dat Timmers per 1 juni de prijzen van onderstaande productgroepen als volgt aanpast:

  • PU sealants / PU lijmen +3%
  • Siliconenkitten +7%
  • Siliconenkit NM + 10%
  • Montagefix-N +10%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.