Productnieuws

Het eerste passiefkozijn met naar buiten draaiende ramen wordt volgende week geïntroduceerd tijdens de BouwRai/Building Holland (13-15 april) in Amsterdam. Het kozijn is ontwikkeld door Lamikon in samenwerking met haar partners. Het resultaat is een superduurzaam Oer-Hollands kozijn van 100% massief FSC-hout met innovatieve muuraansluitingen en een U-waarde van onder de 0,8. Op de vinding is inmiddels octrooi aangevraagd. Het Lamikon passiefkozijn wordt gepresenteerd op de stand van Mannen m/v met gezond verstand, een duurzaam en innovatief collectief van ondernemers.

Het Lamikon Longlife passiefkozijn is gebaseerd op het Lamikon Longlife kozijn, een kozijn met gepatenteerde waterdichte epoxyverbindingen met een standaard garantie van 15 jaar en zeer lage onderhoudskosten. Het passiefkozijn wordt onder andere uitgevoerd met energiezuinige drievoudige beglazing en de al eerder genoemde innovatieve muuraansluitingen. De aansluitingen die ontwikkeld werden in samenwerking met TNO voorkomen het lekken van warmte. Iets wat nu regelmatig voor energieverlies zorgt in een overigens goed geïsoleerde buitenschil van een gebouw.

Ook de CO2  uitstoot wordt beperkt door het gebruik van Lamikon. De bij het productieproces vrijkomende CO2  is gegarandeerd de laagste in de kozijnenmarkt. Ook de faalkosten op de bouwplaats worden sterk gereduceerd door het toepassen van deze kozijnen. Lamikon en haar partners hopen met de nieuwe vondst een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Door passief te bouwen, daalt het energiegebruik met maar liefst 80%.

Het nieuwe passiefkozijn wordt gepresenteerd op de stand van Mannen m/v met gezond verstand, een innovatief collectief van duurzame bedrijven. Een van de participanten is Verweij Houttechniek die het passiefkozijn als partner/licentiehouder van Lamikon produceert. Daarnaast bestaat Mannen m/v met gezond verstand uit A3 Hoogland Vastgoedonderhoud (ook partner/licentiehouder Lamikon), Buva rationele bouwproducten, Martin Holz, Sigma Coatings, Subvention en Tedac Nederland.

Mannen m/v met gezond verstand realiseert, innoveert, zoekt nieuwe paden en is horizonverkennend. Een duurzaam platform in het vastgoedonderhoud bedoeld voor opdrachtgevers die maatschappelijk betrokken zijn, het milieu serieus nemen en hun strategie hierop hebben afgestemd. Dat het niet alleen bij woorden blijft, blijkt uit de volgende resultaten die de ‘mannen' inmiddels boekten: minimaal 40% kostenbesparing op het onderhoud van houten gevelelementen, 93% van het verbruikte hout is voorzien van een milieulabel, 60% minder uitstoot van aromatische koolwaterstoffen en minimaal 10% minder faalkosten in het bouwproces. Meer informatie: www.lamikon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.