Nieuws

Vandaag opent 3M haar nieuwe hoofdkantoor op het sciencepark Technopolis op de campus van de Technische Universiteit Delft. Uniek is de Very High Bonding  verlijmingstechnologie waarmee op grote schaal alle glaspanelen in het interieur aan elkaar zijn gelijmd, wat de transparantie van de nieuwbouw bevordert.

Het ronde gebouw is niet alleen een eyecatcher langs de snelweg A13, het herbergt ook alles wat 3M in de Benelux te bieden heeft in het Innovation Experience Center. Hier worden de belangrijkste technologieën geshowd. Bij de bouw en de inrichting van het transparante kenniscentrum zijn tientallen uitvindingen van 3M  toegepast.  Van de decoratieve verlichting tot aan lucht- en waterfilters. Van de telecombekabeling tot de blusinstallatie. Buiten op het parkeerterrein werken de slagbomen op basis van kentekenherkenning, eveneens een innovatie van 3M. Het laboratorium is beveiligd met vingerafdrukcontroles van 3M. In een persbericht: ‘Het nieuwe hoofkantoor bewijst dat innovatie de kracht is van 3M. Het pand is een proeftuin van inspiratie, creativiteit en kennisontwikkeling.  De inrichting ervan vormt een stimulans om samen te werken, ideeën uit te wisselen en ingenieuze oplossingen voor klanten te ontwikkelen.’

Met een omzet van circa 25 miljard euro heeft 3M wereldwijd 88.000 mensen in dienst en productielocaties in meer dan zeventig landen. In de Benelux werken duizend personen, verdeeld over zes vestigingen, waarvan vier productielocaties en in Zwijndrecht (B) een R&D-vestiging. Technopolis verrijst op de campus van de TU Delft als sciencepark en expertisecentrum voor internationale technologiebedrijven en kennisinstituten. Technopolis Delft is onderdeel van een regionaal samenwerkingsverband van de gemeente Delft, gemeente Rotterdam en de TU Delft. Ze werken samen onder de naam Science Port Holland om de regio te promoten als aantrekkelijke vestigingsplaats voor innovatieve en kennisintensieve bedrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.