Nieuws

Dolf van Schaik Schilders uit Hilversum mag zich overallwinnaar van de Nationale SchildersVakprijs 2014 noemen. Het bedrijf schilderde en restaureerde de historische panden waarin het Waldor Astoria Hotel Amsterdam gevestigd is. De uitreiking van de Nationale SchildersVakprijs 2014 vond op 4 november plaats in het hoofdkantoor van Mercedes Benz in Utrecht. De Publieksprijs ging naar Ben Sosef Schilderwerken in Honselersdijk dat het middeleeuwse Gemeenlandshuis in Maassluis van een nieuwe verflaag voorzag.

Een rijtje van zes monumentale panden aan de Amsterdamse Keizersgracht staan er van de buitenkant gezien al prachtig bij. Maar achter hun gevels is iets bijzonders gebeurd: een voormalig bankkantoor is er veranderd in een groot, chique hotel in de topklasse, het Waldorf Astoria Hotel, dat dit jaar zijn deuren opende. Dolf van Schaik Schilders bracht vliesbehang aan, restaureerde oude wandbespanningen en antiek krullerig stucwerk en schilderde het enorme pand van binnen en van buiten, inclusief de historische stijlkamers. De vakjury spreekt in haar rapport van een ‘hoog kwaliteitsniveau op alle fronten (…) een kwaliteitsniveau (..dat..) niet op voorhand van een algemeen schilders- en onderhoudsbedrijf wordt verwacht, terwijl dat misschien eigenlijk wel zou moeten’

Dolf van Schaik won met dit project ook in de categorie Onderhoudsschilderwerk. Winnaar in de categorie Decoratieschilderwerk zijn Aafje Bouwhuis en Nanon Journée (uit Arnhem en Zwolle). Zij herdecoreerden met een team van specialisten het interieur van de St. Walburgiskerk in het Achterhoekse plaatsje Netterden en brachten het terug in de staat zoals architect Pierre Cuypers het ooit bedoeld had. In de categorie Nieuwbouwschilderwerk won een particulier project. Een stadvilla in Goes moest van binnen zowel als van buiten ‘dertiger jaren’-stijl uitstralen. Lindhout Schilder – Vastgoedonderhoud in Bergen op Zoom schilderde het hele pand van binnen en van buiten op zeldzaam hoog niveau. Binnen werden gerolde oppervlakken nagestreken met de kwast, om muren en kozijnen een ouder aanzien te geven.

Nieuw in deze zevende editie van de Nationale SchildersVakprijs was de Klanttevredenheidspluim. Het onderzoekssysteem SchilderKTV hield een enquête onder de opdrachtgevers van 31 voorgeselecteerde inzendingen. De opdrachtgever van Hartman Totaalonderhoud uit Wateringen, de Rijksgebouwendienst, bleek het meest enthousiast over de dienstverlening en de geleverde kwaliteit. Hartman schilderde de gebouwen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, aan het Binnenhof in Den Haag.

De Nationale SchildersVakprijs is een initiatief van Eisma Bouwmedia, uitgever van onder veel meer Eisma’s Schildersblad, SchildersVak.nl en SchildersVakkrant. De prijs heeft tot doel de discussie over kwalitatief goed schilderwerk te bevorderen door bijzonder schilderwerk te belonen. Nadere informatie, inclusief fotomateriaal van de uitreikingsavond, vindt u op  www.schildersvak.nl.

Op de foto bovenin v.l.n.r.: Gert-Jan Lindhout van Lindhout Schilder – Vastgoedonderhoud, winnaar categorie Nieuwbouwschilderwerk; Jan van de Berg van Hartman Totaalonderhoud, winnaar Klanttevredenheidspluim; Peter Sandbrink van Manders Totaal Schilderwerken, genomineerd in de categorie Onderhoudsschilderwerk, Frank Buijtendorp van Frank Buijtendorp Restauratie-Decoratieschilder, genomineerd in de categorie Restauratie- en Decoratieschilderwerk; Hennie de Leur van Van der Gun Schilderwerken, genomineerd in de categorie Nieuwbouwschilderwerk; Sander Rosendaal van Rosendaal schilderwerken, genomineerd in de categorie Nieuwbouwschilderwerk; Nanon Journée van Bouwhuis & Journée, winnaar in de categorie Restauratie- en Decoratieschilderwerk; en Michiel van de Laar van Restauratie-Atelier M. van de Laar, genomineerd in de categorie Restauratie- en Decoratieschilderwerk.

Onderin v.l.n.r.: Paul en Corno Sosef van Sosef Schilderwerken, winnaar Publieksprijs; Wim Keet en Jos Koopmanschap van Schildersbedrijf Dolf van Schaik, winnaar in de categorie Onderhoudsschilderwerk en winnaar van de Overall Juryprijs; en Aafje Bouwhuis van Bouwhuis & Journée, winnaar in de categorie Restauratie- en Decoratieschilderwerk.

1 reactie op “SchildersVakprijs voor Dolf van Schaik Schilders

  1. Goed om te zien dat deze toppers worden beloond voor hun inzet. Dit soort uitreikingen zouden ze in meer bedrijfstakken moeten doen, een complimentje op ze tijd kan nooit kwaad.

    Gr. Maickel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.