Blog

Het was Bill Gates die in het begin van zijn carrière, eigenlijk er nog voor – namelijk toen hij nog hacker was, voorspelde dat een computer genoeg aan een harde schijf van 20 MB zou hebben. Veertig jaar later vraagt een beetje foto al meer geheugenruimte. Het valt niet mee te voorspellen hoe de wereld er van morgen uit ziet. Zelfs niet voor Bill Gates.

Maar dat wil niet zeggen dat het niet zinvol is om over die wereld van morgen – een materiaal, product, je bedrijf of organisatie – na te denken. De Glas Branche Organisatie (GBO) heeft de jonge managers in de sector, verenigd in de Junior Glas Kamer (JGK), gevraagd een sessie te beleggen om ‘outside the box’ met elkaar van gedachten te wisselen over de toekomst van GBO. ‘Buiten de doos’, want het is de bedoeling buiten bestaande denkkaders te treden. Een goede zet, want het is, mede gezien het tanend aantal leden, maar de vraag of een brancheorganisatie in de huidige vorm nog bestaansrecht heeft. De vakbonden worstelen niet voor niets al een jaar met de uit te stippelen koers. En Fosag saneerde in juni reeds vijf formatieplaatsen. Ik wens de jonge managers veel wijsheid en vooral creativiteit toe en geef ze hieronder alvast het raadsel mee dat als oorsprong van ‘outside the box’ wordt beschouwd. Wikipedia is de bron, je vindt er ook de oplossing.

Verbind deze negen punten door vier rechte lijnen te trekken zonder je pen van het papier te halen en zonder een punt meer dan één keer te raken.

De meeste glasmanagers dragen (gelukkig) al geen stropdas, ik adviseer ze in T-shirt en spijkerbroek te komen. Ter inspiratie in dit nummer onder meer het verslag van het Challenging Glass Congres en (ook al zelden in driedelig) het interview met Dennis Wertheimer.

Marco Groothoff, hoofdredacteur Glas in Beeld


Over Marco Groothoff

Marco Groothoff (1963) is mede-oprichter van Glas in Beeld en sinds de start in 1990 hoofdredacteur van het magazine. Is afgestudeerd journalist aan de toenmalige Academie voor Journalistiek in Kampen. Combineert zijn werk voor Glas in Beeld met dat voor PR-bureau Procomm bv te Rotterdam, waar hij eveneens mede-oprichter van is en, na verkoop in 2005, minderheidsaandeelhouder. Is sinds 2010 woonachtig in de Bourgogne in Frankrijk waar hij zijn vriendin ondersteunt bij het runnen van Chambres et Table d'Hôtes Maison Salvard.

Bekijk alle berichten van Marco Groothoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.