Edities

Glas in Beeld #4 – september 2021

In deze editie

Glas in Beeld #4 – september 2021 staat boordevol actualiteiten uit de wereld van het vlakglas. ‘De sector helpen verder te professionaliseren’ is onze lat en die ligt ook deze uitgave weer hoog.

GLASSOLUTIONS wordt vandaglas

Tijdens een livestream op Vimeo en LinkedIn heeft GLASSOLUTIONS op 18 juni haar nieuwe naam gelanceerd. Het glasverwerkende netwerk met hoofdkantoor in Arnhem, gaat verder door het leven als vandaglas met als ondertitel ‘Expert Partners in Glass’. Tijdens de presentatie ‘nieuw merk, nieuwe toekomst’ spraken CEO Ulrich Feindt en Commercieel directeur Rutger Hooghoed meer dan duizend kijkers toe. Het tweetal in gesprek met Glas in Beeld: ‘De nieuwe naam staat voor de uitzonderlijke dingen die we doen, ook met een internationale uitstraling.’

Arbeidsongeschiktheid en re-integratie

Hoe om te gaan met arbeidsongeschiktheid en re-integratieverplichtingen is voor ondernemers een steeds lastiger vraagstuk. En COVID19 heeft het er ook niet gemakkelijker op gemaakt. Het afgelopen anderhalf jaar was er Corona en hebben veel mensen thuis gewerkt. Hierdoor is de re-integratie van werknemers na ziekte/arbeidsongeschiktheid voor veel bedrijven minder soepel verlopen. In dit artikel enkele tips voor jou als ondernemer om re-integratieprocessen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Grote volumes op slanke glassokkel

De drie enorme, gestapelde driehoeken van het in 2020 in gebruik genomen Hotel nhow Amsterdam RAI langs de A10 zijn van verre zichtbaar. Pas dichterbij blijken deze ten opzichte van elkaar gedraaide volumes op een slanke, ronde ‘sokkel’ met gebogen glas te staan. De Pilkington Suncool 50/25 coating van de getordeerde volumes matcht prima met die van het gebogen glas, Guardian SN 51/28.

Veiligheid en welzijn samen invullen

In zijn vorige artikel ging hoger veiligheidskundige Jac Verrijt van Scheuten in op de geschiedenis van de Arbeidsomstandighedenwet. De wet zoals we die nu kennen, is een kaderwet: geen concrete regels, maar algemene bepalingen en richtlijnen die bedrijven ondersteunen om een goed arbeidsomstandighedenbeleid op te stellen voor hun medewerkers. Dat is niet alleen een taak van de werkgever, dit dient wettelijk samen met de werknemers te gebeuren. Samen het gezamenlijk doel realiseren: verbeterde arbeidsomstandigheden, veiligheid, gezondheid en welzijn. In zijn tweede artikel over Veiligheid behandelt Verrijt een tweetal belangrijke hoofdstukken uit de Arbeidsomstandighedenwet.

Help! Online marketing

Online marketing wordt steeds belangrijker. Want de klant oriënteert zich steeds meer via het internet. En daar zitten ook jouw concurrenten. Hoe zorg je er als glasbedrijf voor dat je online beter zichtbaar wordt? Wat zijn de belangrijkste vuistregels? En ga je daarbij adverteren via AdWords of Facebook?

‘Social media onmisbaar voor imago en vindbaarheid’

Zeker in onze B2B bouwbranche verkoop je uiterst zelden een project, omdat je toevallig de dag ervoor iets hebt gepost op social media. ‘Maar dat betekent niet, dat je social media zomaar links kunt laten liggen’, vindt Raymond Poulssen, die ruim vijf jaar geleden als Marketing Manager begon bij Scheuten en er de social mediacommunicatie uitbouwde. ‘Als je het goed aanpakt en ook de verwachtingen managet is het namelijk een onmisbare pilaar voor je imago én voor je online vindbaarheid. En dat leidt uiteindelijk vanzelf tot meer opdrachten, alleen niet zo direct als de meeste bedrijven gewend zijn of zouden willen.’

POLFLAM breidt uit met nieuwe fabriek

POLFLAM, producent van brandwerende beglazing en sinds 2020 direct vertegenwoordigd in de Benelux, breidt haar productiecapaciteit uit. Momenteel worden in Polen een nieuw modern kantoor, productiehal en magazijn gebouwd op 8 hectare grond, 25 minuten rijden van Warschau. Bouwbedrijf CFE Polska, onderdeel van de Belgische multinational CFE Group, is verantwoordelijk voor de bouw van de nieuwe fabriek. Met deze investering POLFLAM haar totale productiecapaciteit.

Bottero herhaalt succesvolle relatiedagen

Bottero heeft eind juni in haar kantoor Grevenbroich, onder de rook van Düsseldorf, relatiedagen georganiseerd. Het driedaagse evenement stond in het teken van de presentatie van drie glasbewerkingsmachines: de 548LAM Fully Auto / 363BCS float (een gecombineerde tafel voor het snijden van floatglas en gelaagd glas), de Pratica Plus (een CNC-bewerkingscentrum) en de Victralux 111FX kantenslijpmachine. Marco Luk, salesmanager voor Benelux en Noord-Duitsland ontving meerdere belangstellenden uit België en Nederland. De dagen waren een dusdanig succes dat ze in september en oktober worden herhaald.

GIMAV pakt door met VITRUM 2021

GIMAV, de overkoepelde Italiaanse organisatie van producenten van glasbewerkingsmachines en gereedschappen, zet met het laten doorgaan van de beurs VITRUM de volgende stap in het herstel. Na het voor de Italianen rampjaar 2020 is 2021 voorspoedig van start gegaan. De tweejaarlijkse vakbeurs, van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 oktober in Milaan, bevestigt de ingeslagen weg en is het eerste moment waarop internationale glasprofessionals elkaar weer ‘fysiek’ kunnen treffen.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Glas in Beeld.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Maak nu kennis met Glas in Beeld Digitaal Basis
Abonneer nu en ontvang:

  • Direct toegang tot exclusieve vakinformatie

Bekijk het aanbod.Glas in Beeld digitaal