Edities

Glas in Beeld #6-december 2022

In deze editie

De nieuwe Glas in Beeld staat weer boordevol actualiteiten uit de vlakglassector. Artikelen die de lat qua ondernemerschap in glas nog hoger te leggen. Ook helpen de artikelen je verder te professionaliseren in deze mooie sector.

Breeam Excellent met Ipasol Ultraselect

Het Jakoba Mulderhuis is de nieuwe huisvesting van het Domein Techniek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). De ritmische gevel is voorzien van glas met een Ipasol Ultraselect 62/29 coating. Tweezijdig brandwerende puien van Pyrobel T zijn de veilige kers op de taart.

Nominaties Glas Award 2023 bekend

De nominaties voor de Glas Award 2023 zijn bekend. Bouwend Nederland Vakgroep GLAS organiseert de prijs voor vooruitstrevende en spraakmakende initiatieven en projecten op het gebied van vlakglas voor de elfde maal. De jury heeft zestien inzendingen beoordeeld en er vier genomineerd.

Pitch POLFLAM klaar voor Champions League

‘Twee jaar terug gaven we aan dat we in de Champions League wilden spelen. Daartoe hebben we eerst een team van topspelers aangesteld, met mooie professionele ervaring uit de sector. Met de ingebruikname van de nieuwbouw eerder dit jaar beschikken we nu ook over de juiste pitch om optimaal te acteren.’ Glas in Beeld op reportage bij producent van brandwerend glas POLFLAM in Polen.

Glasportaal VKO draait om optimale connectiviteit

VKO is al meer dan dertig jaar een stabiele factor is in de glassector. Het bedrijf van Jur van der Kooij heeft met Glasportaal in 2021 de volgende stap gemaakt: alle modules en tools van GBER zijn in de Cloud beschikbaar en de eerste bedrijven maken de overstap. ‘Dat doen ze probleemloos’, zegt Van der Kooij. Zien is geloven en daarom spreken we hem bij Glashandel Raijmakers in Rotterdam, één van zijn vele trouwe klanten.

Francesco van Ooijen: ‘Samenwerken cruciaal’

Francesco van Ooijen is voorzitter af bij de sector Glas van OnderhoudNL. In een afscheidsinterview blikt Van Ooijen terug op zijn bestuursperiode, geeft hij zijn mening over de gevoerde campagnes en spreekt hij de hoop uit dat de samenwerking met Vakgroep GLAS verder intensiveert.

Mijnsteinfort.nl verlengstuk glashandel

‘Ook voor de glashandel is Steinfort nu partner in crime. Ons machinepark en de organisatie zijn nu zo ingericht dat we snel, flexibel en met een nette prijs aan de vraag naar installatieglas kunnen voldoen. Zowel voor maatwerk als enkele stuks. Door middel van de eenvoudige selfservice tool mijnsteinfort.nl heeft de glashandel als het ware zelf de regie in onze fabriek. Je draait eigenlijk als klant aan de knoppen van de fabriek in Franeker en realiseert hiermee je eigen leverbetrouwbaarheid.’ Gerlof Reijneker en Jelle Jan Wissmann van Steinfort zijn enthousiast over meinstienfort.nl.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Glas in Beeld.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Maak nu kennis met Glas in Beeld Digitaal Basis
Abonneer nu en ontvang:

  • Direct toegang tot exclusieve vakinformatie

Bekijk het aanbod.Glas in Beeld digitaal