De inschrijftermijn voor de Glas Award 2016 loopt nog tot 1 september. Vakgroep GBO van Bouwend Nederland organiseert de glasprijs dit jaar voor de achtste maal. De uitreiking van de tweejaarlijkse prijs, gericht op zowel Nederlandse als Belgische bedrijven, is op woensdag 9 november tijdens de SGA Vakdagen te Gorinchem. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, reikt dit jaar de prijzen uit. Klik hier voor deelname.

De Glas Award wordt toegekend aan een project of bijzondere toepassing van vlakglas, een innovatief product of een spraakmakend proces of initiatief in de vlakglassector. Maar ook bedrijven met product- of organisatorische innovaties, evenals elk ander succesvol initiatief bijvoorbeeld ter promotie van de toepassingen van vlakglas in het in- of exterieur, worden verzocht om in te schrijven.

Wie kan er mee doen met de Glas Award?

Vakgroep GBO roept glasbedrijven, opdrachtgevers, architecten, gevelbouwers en andere bedrijven uit de glassector op om projecten, toepassingen, ontwikkelingen en dergelijke in te zenden. Het ingevulde wedstrijdformulier, voorzien van ondersteunende informatie zoals foto’s, moet vóór 1 september 2016 in het bezit zijn van de Vakgroep GBO. Het project, de toepassing, de ontwikkeling of het initiatief moet na 1 september 2014 uitgevoerd zijn. Doorgaans worden vijf van de inzendingen genomineerd. Dit gebeurt door een onafhankelijke jury (zie kader). De jury heeft ook dit jaar veel aandacht voor kleinere initiatieven en projecten. Eisma Bouwmedia is mediapartner. De nominaties worden gepubliceerd in Glas in Beeld nummer 5 – 2016 die op 25 oktober verschijnt.

Jury Glas Award

De jury bestaat uit: prof. dr. ir. Chris Geurts van TU Eindhoven, TNO (voorzitter), Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas, Edwin Groot van Stichting Klantgericht Bouwen, Mathijs van de Vliet van Adviesbureau Köhler Peutz en Marco Groothoff, hoofdredacteur van Glas in Beeld.