Vakblad

Glas in Beeld 5 – november 2017

In deze editie

De november-uitgave van Glas in Beeld staat weer boordevol actuele ontwikkelingen uit de wereld van vlakglas. Hier een greep uit de onderwerpen.

Glasmaat in 2018 3,51 x 20 meter Sedak doet weer van zich spreken. Tijdens de Big Five beurs in Dubai WTC (26 t/m 29 november) presenteert het bedrijf uit het Duitse Gersthofen het glas van de 21ste eeuw.

Gezeefdrukt glas: authentieke uitstraling sheddaken behouden Een bijzondere transformatie in Tilburg: de verouderde AaBe fabriek is getransformeerd tot een levendig winkelcentrum. Voor AGC Glass vormde de daken boven de winkels een uitdaging. De 2.400 ruiten tellen 2 x 1 meter en met gezeefdrukt glas is het gelukt de authentieke uitstraling van deze sheddaken te behouden.

Open dag LiSEC schot in de roos In Oostenrijk is het voor bedrijven een goede gewoonte regelmatig de deuren te openen voor relaties. Ook LiSEC organiseert sinds 2015 een dergelijk evenement.

Glazen gevels dragen paviljoen In een min of meer driehoekig paviljoen op Park Vijversburg ontbreekt een draagconstructie. De glazen gevels fungeren als enige dragers van het dak.

Succesvolle labels onder vlag Peter Timmers Handelsonderneming Timmers uit Oosterhout (NB) doet z’n naam eer aan en timmert succesvol aan de weg met de labels Peter Timmers, Lanti en Glasartikelen.nl. ‘Alles wat we doen staat in de functie van glas.’

RM Glas met Revit klaar voor de toekomst RM Glas heeft het 3D ontwerpprogramma Autodesk Revit aangeschaft om te kunnen voldoen aan de eisen van aannemer BAM voor het leveren van het glas voor winkelcentrum Nieuw Hoog Catharijne. Met de investering van 15.000 euro is RM klaar voor de toekomst.’

Delaminatie: voorkomen mogelijk, ‘genezen’ niet Delaminatie van gelaagd glas blijkt in de praktijk nogal eens aanleiding voor discussies tussen opdrachtgever en leverancier. In de rubriek ‘Uit de praktijk’ in de jongste uitgave van Glas in Beeld, die deze week verschijnt, legt Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas uit hoe delaminatie kan worden voorkomen.

Showroom Melieste verkoopt zichzelf Glas is sprankelend en stralend. Sterk, en met veel andere materialen te combineren. Wie een kijkje neemt in de vernieuwde showroom van Glashandel Melieste in Goes komt ogen tekort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.