Vakblad

Glas in Beeld 6 – december 2017

In deze editie

De december-uitgave van Glas in Beeld staat weer boordevol actuele ontwikkelingen uit de wereld van vlakglas. Hier een greep uit de onderwerpen.

Glazen pui brengt leven Lange tijd vormde het oude hoofdkantoor van Philips Lighting, omringd door afgesloten parkeerterreinen en losstaande gebouwen, een afgesloten enclave in Eindhoven. Sinds de transformatie is het gebouw opnieuw tot leven gekomen.

Vlakglas: garantie versus raamfolies 3M heeft met de nieuwe Thinsulate raamfolie de Rob Insinger Duurzaamheid Award gewonnen, een initiatief van Duurzaam Herstel. De redactie van Glas in Beeld feliciteert 3M met haar award, maar geeft tegelijk aan dat het niet zo is dat een kunststof raamfolie als duurzamer product gekozen is boven glas. Dat zou ons inziens de omgekeerde wereld zijn.

Nieuwe showroom Glass Inside Wateringen Glass Inside heeft op 9 december in Wateringen tijdens een open dag haar nieuwe kantoor en showroom in gebruik genomen. De franchiseorganisatie heeft nog geen landelijke dekking en zoekt dan ook (startende) ondernemers met de focus op het interieur.

Onbekend brandwerend glas vervangen In onze rubriek Goed Fout gaat Roman Abrahams van Peutz Geveltechniek van in op het vervangen van brandwerend glas.

Noord/Zuidlijn: ondergronds glaspaleis brandveilig De Noord/Zuidlijn in Amsterdam gaat op 22 juli 2018 open voor het publiek. Daarmee komt na een bouwperiode van meer dan vijftien jaar een eind aan dit volop geprezen én bekritiseerde bouwproject. Glas in Beeld kreeg op uitnodiging van Saint-Gobain Vetrotech de kans af te dalen in Station De Pijp en trof tot op 45 meter diepte een waar ondergronds glaspaleis.

Intermac innoveert horizontale CNC-machines Sinds april van dit jaar is er een nieuwe range horizontale CNC-machines van INTERMAC op de markt. Deze innovatieve MASTERS borduren voort op de succesvolle bestaande technologie, maar kunnen nu op maat, naar wens van de klant worden geconfigureerd. Verder zijn er nieuwe werkafmetingen, is de werksnelheid vergroot en nemen de CNC’s minder ruimte in beslag.

Polyclose toont wat er beweegt op de markt De beurs in Gent is één van de weinige gespecialiseerde technische vakbeurzen waarvoor Nederlanders massaal naar België komen. Daardoor hebben veel exposanten ook een vertegenwoordiging van Nederland op de stand. Polyclose vindt plaats van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 januari.

Brandnorm NEN 6069 hogere wiskunde? Voor een juiste interpretatie van de nieuwe NEN 6069 lijk je soms wel hogere wiskunde nodig te hebben. Kan het niet een beetje minder? Dit is één van de vragen waarop Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas antwoord geeft in de rubriek Uit de praktijk in Glas in Beeld.

Visser Glas blij met hardingsoven Visser Glas bestaat bijna 75 jaar en beschikt over alle mogelijke disciplines voor het bewerken van glas, waaronder ook het verzilveren van glas. ‘Harden past perfect in onze bedrijfsvoering’, aldus directeur Eddy Visser in gesprek met Glas in Beeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.