Vakblad

Glas in Beeld 1

In deze editie

CJIB te Leeuwarden

Gebogen glaslamellen geven het nieuwe CJIB-kantoor in Leeuwarden een bijzondere uitstraling. Architect Dick van Wageningen van Claus en Kaan Architecten koos verschillende, speciaal voor dit project ontwikkelde, glasoplossingen. In het vaste glas van de gevelpui zijn te openen raampjes verwerkt. De glaswanden en deuren van de spreekkamers hebben een uitstekende geluidisolatie. Zo is Van Wageningen er in geslaagd met de nieuwbouw ‘een signaal af te geven’.

Nieuwe NPR 3577

In december is de nieuwe NPR 3577, Beglazen van gebouwen defi nitief geworden. De NPR is opgenomen in het Bouwbesluit die dit jaar van kracht wordt. Reden voor Kenniscentrum Glas van de praktische en functionele richtlijn een beknopt overzicht te maken met plaatsingsdetails, die een gebruiker helpt om goed en duurzaam te beglazen. We lichten twee wijzigingen inzake hielafdichting en het plaatsen van ventilatieroosters toe.

Blom Glasservice begrip in Den Haag

‘De crisis? Ja natuurlijk merken ook wij dat het over de hele linie minder gaat, maar wij zijn vooral actief in de herstelmarkt en die heeft er minder last van. Zorginstellingen, scholen, overheidsgebouwen, maar ook schadeglas aan woningen: het lukt ons nog steeds de krenten uit de pap te halen.’ Bart Meerwijk van Blom Glasservice aan het woord in de serie ‘Crises? What Crises?’.’

Skateboard van glas

Wout van Dijken, de twaalfjarige zoon van directeur Gert-Jan van Dijken van het gelijknamige glasbedrijf uit Waddinxveen, heeft een glazen skateboard gemaakt die landelijk in de belangstelling staat. Het AD en Hart van Nederland van SBS6 hebben inmiddels aandacht geschonken aan dit innovatie product dat niet alleen 140 kilometer per uur gaat, maar ook aangeeft dat de mogelijkheden van vlakglas oneindig zijn.