Vakblad

Glas in Beeld 2 – april 2018

In deze editie

De april-uitgave van Glas in Beeld staat weer boordevol actuele ontwikkelingen uit de wereld van vlakglas. Hier een greep uit de onderwerpen uit Glas in Beeld april 2018.

Veertig jaar Rob Felix Glas Een beroepskeuzetest heeft Rob Felix nooit hoeven maken. Op zijn dertiende wist hij precies wat hij wilde: werken in de familiezaak.

Glasservice IJsselstein in nieuwe handen Arie en Willy Stekelenburg van Glasservice IJsselstein stappen na 33 jaar uit het glasvak. Ze hebben in hun sportschool LopikF!t een nieuwe uitdaging gevonden en maken plaats voor Fred Smeding.

Glazen brug met LED Sinds juni vorig jaar is Kasteel Ruurlo, de tweede locatie van Museum MORE, open voor publiek. De glazen toegangsbrug, gezeefdrukt en voorzien van LED is een lust voor het oog.

Goed Fout: delaminatie gelaagd glas Bij ruiten toegepast in een afscheiding langs een wenteltrap in een kantoorgebouw is het glas nabij de ruitranden van kleur veranderd. De verkleuring blijkt onthechting te zijn en een verkeerd gekozen kit de oorzaak van het probleem.

Overkapping met ‘koud gebogen’ glas Het voormalige ING-kantoor in Amsterdam heeft een nieuwe glazen overkapping gekregen. Met isolatieglas van ‘gewoon’ floatglas van meer dan 6 meter is een gekromd dakvlak gecreëerd. Het gehard gelamineerde vlakglas is koud gebogen.

‘Glas is beste uitvinding’ Tijdens de beurs Material Xperience, die midden maart plaatsvond in Ahoy Rotterdam, was een veelheid aan nieuwe materialen en producten te zien. Glas was op een enkel detail na ondervertegenwoordigd. ‘Jammer’, vindt industrieel ontwerper Marcel Vroom, ambassadeur van de beurs. ‘Glas is de beste uitvinding die ooit is gedaan.’

AVG: bewijslast privacywet bij werkgever De nieuwe privacywet AVG geldt vanaf 25 mei 2018. De vraag is of ondernemers er klaar voor zijn. Advocaat Itse Gerrits, specialist in privacy op de werkvloer, legt uit waarom de wetgeving aan vernieuwing toe is.

Uit de praktijk: slakken eten glaskit op Beglazingskitten en ongedierte vormen een slechte combinatie, zeker als het slakken betreft. Slakken kunnen kitvoegen van MS polymeren, maar ook andere beglazingskitten, aantasten. In de rubriek ‘Uit de praktijk’ legt Kenniscentrum Glas uit waarom de oplossing niet zomaar voorhanden is.

Versteeg Glas breidt machinepark uit In de productiehal van Versteeg Glas staan sinds begin dit jaar vier nieuwe machines. Drie zijn er van Bottero: een volautomatische snijtafel voor gelaagd glas, een 4-assige CNC-machine en een rechtlijnige kantenslijpmachine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.