Vakblad

Glas in Beeld 2 – april 2019

In deze editie

De nieuwe Glas in Beeld is uit en deze apriluitgave staat weer boordevol actualiteiten uit de wereld van vlakglas.

3D-modellen voor Versteeg Glas

Versteeg Glas & Montage uit Hengelo werkt nauw samen met BIM4ALL uit Rijssen voor het 3D-laserscannen van bestaande gebouwen en objecten.

Glasbalustrades in transformatieproject

In Utrecht is een bijzonder transformatieproject uitgevoerd waarbij voormalig reactiveringscentrum Albert van Koningsbruggen is omgeturnd tot een zorghotel van zes verdiepingen.

Robuust Galileo gesloten en toch transparant

Het in 2017 opgeleverde Galileo Reference Center in Noordwijk, naar een ontwerp van de Architekten Cie uit Amsterdam, is een robuust gebouw dat qua indeling toch flexibel is.

Glasbalustrades onder de loep

Om inzicht te krijgen in de jongste ontwikkelingen in ‘glasbalustradeland’ hebben wij producenten gevraagd hun systemen te tonen. Vier van hen ‘geven zich bloot’: IMS, OnLevel, Bohle en Minusco.

De focus op slim glas

Het definitieve programma van de Glass Performance Days, kortweg GPD, is bekend. De tweejaarlijkse glasconferentie vindt van 25 t/m 28 juni plaats in Tampere, Finland.

Terminalgebouw in glas en staal

De uitbreiding van de KPN-toren op de Rotterdamse Wilhelminapier is als een terminal met grote glasvlakken vormgegeven. Het bijzondere eraan is dat het om glasvlakken gaat die én dubbel gekromd zijn én uitgevoerd in drievoudig glas.

Is een hieldichting luchtdicht?

Het Bouwbesluit stelt minimale eisen aan de luchtdoorlatendheid van gebouwen. Maar in de praktijk worden hieraan vaak hogere eisen gesteld. Voldoet beglazing geplaatst conform de NPR 3577 aan deze eisen? Kenniscentrum Glas geeft het antwoord.

Waarom vervormt het spiegelbeeld in isolatieglas?

Beglazing gedraagt zich in meer of mindere mate als een spiegel. Kenniscentrum Glas legt in Glas in Beeld uit hoe dit komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.