Vakblad

Glas in Beeld 4 – september 2018

In deze editie

De september-uitgave van Glas in Beeld staat weer boordevol actuele ontwikkelingen uit de wereld van vlakglas. Hier een greep uit de onderwerpen.

Semi-transparante of gekleurde PV-gevel Steeds vaker worden zonnepanelen in gevels geïntegreerd. Probleem is dat dergelijke PV-gevels vaak als lelijk worden ervaren. Nieuwe producten lossen dit op.

Vacuümglas nieuwe ontwikkeling Guardian Guardian Glass heeft in de VS in Ohio een pilotplant in gebruik genomen voor de productie van vacuümglas. Dit Guardian Vacuüm IG (VIG) is standaard 8 millimeter dik.

‘La Casa del desierto’: glas trotseert natuur Een woestijn. Een huis. Een reeks speciale glastypes en een team deskundige professionals. Dat is ‘La Casa del Desierto’ in de Gorafe-woestijn in Spanje.

Incidenteel beloopbaar glas onveilig? Iemand vroeg recent bij een glasbedrijf incidenteel beloopbaar glas aan voor op zijn zolder ‘want hij kwam er niet zo vaak’. Dit voorbeeld geeft aan dat de term ‘incidenteel beloopbare dakbeglazing’ voor verwarring en onveilige situaties zorgt.

Grootste glasgevel staat in Rijswijk In Rijswijk is eind juni het nieuwe kantoor van het European Patent Office (EPO) geopend door koning Willem Alexander. De slanke kantoortoren valt op door z’n enorme glasgevels aan beide zijden voor het gebouw.

Schakelbaar glas grote toekomst voorspeld Schakelbaar glas gaat een grote toekomst tegemoet. Dat blijkt uit het 200 pagina’s tellende IDTechEx-rapport ‘Smart Glass en Windows’

Interactieve spiegels spelen in op trend De nieuwste generatie spiegels combineert diverse functies en speelt in op de ontwikkelingen van de digital signage.

‘We verkopen geen glas maar daglicht’ Een interview met Guus Boekhoudt, Vice President van Guardian Glass Europe en Managing Director van Guardian Europe.

Transparante solarcel voor verticale gevels AGC Asahi Glass heeft een strategische ontwikkelingsovereenkomst met Ubiquitous Energy gesloten, Amerikaans producent van de transparante solarcel.

Aandelen Glashandel Hillegom in nieuwe handen Ton Wekking heeft de aandelen van Glashandel Hillegom overgedaan aan zijn zoon Ramon en medewerker René van der Meer.

Dragende glazen trap in huis vol glas Glass Inside Westland uit Wateringen heeft voor een woning in Den Haag een veelheid aan bijzondere glazen toepassingen ontworpen, geproduceerd en gemonteerd.

Glas met folie moet worden vervangen Het glas van een drukbezochte kas moet worden vervangen. Dat blijkt uit een onderzoek van Peutz Geveltechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.