Vakblad

Glas in Beeld 4 – september 2019

In deze editie

De nieuwe Glas in Beeld is uit en deze uitgave staat weer boordevol actualiteiten uit de wereld van vlakglas.

RCO House warm, stil en muzikaal tegelijk

In een oud schoolgebouw van Berlage ontwierp Team V Architectuur een thuisbasis voor het Koninklijk Concertgebouworkest. Tien oefenstudio’s met akoestisch glas zijn volledig geluiddicht.

Hoe werkt akoestisch glas?

Kan een materiaal waar je doorheen kijkt ook geluid tegenhouden? Natuurlijk! Glas heeft vele extra functies bovenop het wind- en waterdicht houden van (woon)gebouwen. Het weren van geluid is daarvan wel een heel bijzondere en vooral ook actuele eigenschap, gezien het toegenomen lawaai om ons heen.

Nissink Business Glass ‘all-in one’ glasbedrijf

Actief deelnemer en fervent promotor van het Glasplein op de Bouwbeurs. Sinds 2017 lid van Vakgroep GLAS van Bouwend Nederland. Maar bovenal een bedrijf dat continu investeert in glasbewerkingstechnieken zodat de handschoen van de moeilijkste uitdagingen in glas in eigen huis kan worden opgepakt. Genoeg redenen om langs te gaan bij Nissink Business Glass in IJsselmuiden, ‘totaalleverancier voor buitengewone glasprojecten’.

Lisec.eye: nieuwe digitale service

LiSEC biedt sinds kort met LiSEC.eye een nieuwe digitale service aan waarbij klanten voor onderhoud, reparaties en storingen op afstand online worden ondersteund.

OnLevel innoveert met voorgemonteerd balustersysteem

OnLevel, producent van het TRANS LEVEL glasbalustradesysteem, komt met twee nieuwtjes: het Frans balkon ‘Skyforce’ is SKG-gecertificeerd en het bedrijf introduceert de RVS baluster ‘Empire State Post’ met de glasklem ‘Kronos’ voorgemonteerd.

Glazen‘lampiongevel’ met iconisch karakter

De voormalige uit 1932 saterende locomotiefloods in de spoorzone van Tilburg heeft begin 2019 een nieuwe bestemming gekregen, een publieksfunctie. Het multifunctionele gebouw bestaat voor wat betreft de puien grotendeels uit ‘bruut’ draadglas en nieuw geplaatst monumentenglas. De Glazen Zaal van Octatube uit de Beurs van Berlage heeft er na jaren van opslag een nieuwe bestemming gekregen. En het DigiLab is van warm gebogen glas.

Vitrum lift mee met economische groei

De vakbeurs Vitrum lijkt mee te liften met de economische groei. De politieke onrust wereldwijd, denk aan de Brexit en de handelsoorlog, en lokaal, denk aan de nieuwe regeringssamenstelling in Italië, hebben vooralsnog geen negatieve invloed op het aantal deelnemers en de gereserveerde standoppervlakte. Ook de innovaties zorgen voor hoogverwachte spanningen.

Weer subsidie op isolatieglas

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) wordt weer opengesteld. Met de regeling kunnen mensen subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning.

Speciaal glas vraagt om speciale plaatsing

In met polycarbonaat gelamineerd veiligheidsglas is het oppassen met kit. Wordt de verkeerde kit toegepast dan kan het glas delamineren. Ook gespoten beschermfolie kan letterlijk en figuurlijk voor stress in het glas zorgen met scheurvorming als gevolg. Kortom: speciaal glas vraagt om speciale plaatsing. Neem de gebruiksvoorwaarden in acht.

Glas plaatsen en aansprakelijkheid

Hoe zit het met aansprakelijkheid van het glaszetbedrijf? Stel dat een ruit breekt een week nadat deze geplaatst is. Is het bedrijf dan aansprakelijk? Dit is een vraag van alle tijden en bovendien een hele actuele, mede gezien de komst van de wet kwaliteitsborging. Een lastige vraag ook, want er is hier sprake van een keten van meerdere partijen minimaal bestaande uit de opdrachtgever, het glaszetbedrijf en de glasproducent.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.