Vakblad

Glas in Beeld 5 – oktober 2018

In deze editie

De oktober-uitgave van Glas in Beeld staat weer boordevol actuele ontwikkelingen uit de wereld van vlakglas. Hier een greep uit de onderwerpen.

Belned veertig jaar jong Belned uit Raamsdonksveer, producent en groothandel in beglazingsmaterialen, is veertig jaar jong. Het bedrijf viert op 19 en 20 oktober haar jubileum met relaties en medewerkers.

Uitreiking Glas Award op Glasplein Bouwbeurs De uitreiking van de Glas Award 2019 is voor het eerst tijdens de Bouwbeurs in Utrecht. De beurs vindt plaats van 4 tot en met 8 februari en de uitreiking is op donderdag 7 februari.

Gasstec 2018: het beste uit vele werelden De Glasstec is op beursgebied het tweejaarlijkse hoogtepunt in de glassector. Van 23 tot en met 26 oktober in de Messe Düsseldorf. In onze preview pikken we er de meest bijzondere presentaties uit.

Glasbreuk in een op het oog prima uitziende glasgevel Het glas van een ruit uit een kantoorgevel is naar beneden gekomen en op het trottoir gevallen. Oorzaak: corrosie van de stalen bevestigingsbouten zorgde voor spanning in het glas en glasbreuk.

Na ‘Vive la Fance!’ nu ook ‘Entre les murs’ Repten we in één van de vorige edities nog over ‘Vive la France’, toen Onlevel het Franse balkonsysteem ‘SKYFORCE’ introduceerde, daar kunnen we nu aankondigen dat het bedrijf het systeem met een zijmontage uitvoering levert. ‘Entre les murs’, ofwel ‘tussen de muren’.

Jargo gaat voor INTERMAC Na de investering in een gelaagd glas snijtafel vorig jaar heeft Glasindustrie Jargo uit Spijkenisse begin augustus nu ook een INTERMAC floattafel in gebruik genomen.

Koud gebogen glas in 3-D getordeerde gevel Saint-Gobain Glassolutions Gevelbouw heeft in samenwerking met gevelbouwer Blitta uit Venray de beglazing geproduceerd en geleverd voor de gevels van het Poortgebouw van het vernieuwde Hoog-Catharijne in Utrecht.

Waarom ongelijke glasdikten toepassen? Normatief gezien mogen glasbladen van meerbladig isolatieglas (dus zowel isolerend dubbelglas als drievoudige beglazing) van gelijke dikten zijn. Echter, het advies vanuit Kenniscentrum Glas luidt altijd: maak zoveel mogelijk gebruik van ongelijke glasdikten.

Van der Ham wil alleen ‘diamonds in the sky’ ‘We hebben liever iemand zonder glaskennis die in het team past, dan andersom iemand met kennis maar zonder betrokkenheid en motivatie.’ Yvonne en Hans de Veer van Van der Ham Glasgroothandel uit Oss winden er geen doekjes om: geld verdienen en zaken doen moet in hun bedrijf hand in hand gaan met werkplezier en een warme onderlinge band.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.