Vakblad

Glas in Beeld 6 – december 2018

In deze editie

De december-uitgave van Glas in Beeld staat weer boordevol actuele ontwikkelingen uit de wereld van vlakglas. Hier een greep uit de onderwerpen.

AGC Heerlen: ‘Sluiting een spijtige ontknoping’ Op 21 december is de laatste werkdag van de 85 werknemers van AGC Heerlen. Waar is het misgegaan? ‘Heerlen was geen succesverhaal; de kroniek van een mislukking’, zegt AGC-directeur Yves Deleye in een exclusief interview met Glas in Beeld.

CE-markering brandwerende ramen en deuren verplicht Vanaf 1 november 2019 moeten alle brandwerende ramen en deuren, die vallen onder de geharmoniseerde productnorm NEN-EN 16034, voorzien zijn van de verplichte CE-markering.

Glasstec podium van beste uit vele werelden De Glasstec is op beursgebied het tweejaarlijkse hoogtepunt in de glassector. Dunglas, dynamisch glas en vacuümglas sprongen er in Düsseldorf uit.

Brandwerend glas slaat wit uit Tijdens een onderhoudsinspectie bij een hotel te Amsterdam valt het oog al vrij snel op de ruiten in de binnenwand op begane grond niveau. Die zijn over het gehele glasoppervlak wit van kleur. Het is niet mogelijk door het brandwerend glas te kijken.

Brandwerend glas behoudt levensduur In Nederland is de hoofdregel dat een gebouw volgens het Bouwbesluit vijftig jaar moet meegaan. Voor de brandwerendheid van een constructie geldt hetzelfde. Pilkington testte enkele oude Pyrostop ruiten met goed resultaat.

Drievoudig glas vergroot interactie Het Gelders Huis in Arnhem, een renovatie- en uitbreidingsproject van het provinciehuis, is de winnaar van de dertiende editie van BNA Beste Gebouw van het Jaar. Het zonwerende drievoudig glas CLIMATOP Sun/XN van Saint-Gobain draagt bij aan de interactie tussen het publiek en Arnhem.

Gebouw met spiegeldraadglas niet brandveilig Een gebouweigenaar of –beheerder is verantwoordelijk voor de veiligheid in zijn gebouw, zo ook voor de brandveiligheid. Maar veel gebouwen die tijdens de bouw aan de (brand)eisen voldeden, voldoen daar sinds de komst van het Bouwbesluit (1992) feitelijk niet meer aan. Het grootste probleem in bestaande brandconstructies doet zich voor met spiegeldraadglas. Moet dat nu wel of niet vervangen worden?

Beloopbare glazen vloer twee uur brandwerend Vetrotech Saint-Gobain heeft in San Francisco het brandwerende glas geleverd voor de glazen vloer en lichtkoepel van het Salesforce Transit Center, het nieuwe centrale openbaar vervoer-knooppunt. Toegepast is Contraflam Liteflam XT-120 dat twee uur weerstand biedt tegen brand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.