Vakblad

Glas in Beeld nr 1 – februari 2019

In deze editie

De februari-uitgave van Glas in Beeld staat weer boordevol actuele ontwikkelingen uit de wereld van vlakglas. Hier een greep uit de onderwerpen.

‘EEN REVOLUTIE IN AUTOMATISERING’

Niels Hoffmann heeft voor zijn AA Glas een softwareprogramma laten schrijven. De ontwikkeling is zo intens geweest en het resultaat dusdanig dat hij dit Baka Glass op de markt brengt.

VACUÜM- EN ANTIREFLECTEREND GLAS

AGC Glass Europe neemt begin februari met een stand deel aan het GlasPlein op de BouwBeurs.

‘PIETERMAN BLIJ MET GLASPLEIN’

‘Directeur Bas de Jong van Pieterman Glastechniek is enthousiast over aankomende BouwBeurs. ‘Onze opdrachtgevers zijn er en die ontmoeten we graag op woensdag en donderdag aan onze netwerktafel. Dat geldt natuurlijk net zo voor bedrijven die nog geen klant zijn, ons wel van naam kennen en met onze toegevoegde waarden willen kennismaken.’

MIDDEN IN DE GLASSECTOR

Vetrotech Saint-Gobain Benelux neemt deel aan het GlasPlein op de BouwBeurs 2019 in Utrecht. Het bedrijf uit Nederweert is al jarenlang promotor van dit initiatief.

VLAKGLAS EN CIRCULAIRE ECONOMIE

Secretaris Cor Wittekoek van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS legt uit op welke wijze vlakglas bijdraagt aan de ambities van de circulaire economie.

GEBREK AAN KENNIS KOST MARKT GELD

Er is gedegen kennis nodig om het juiste glas op de juiste plaats toe te passen. Hoe complexer de toepassing, des te belangrijker de kennis van degene die de glasopbouw adviseert. En juist aan die kennis ontbreekt het helaas nog al eens. Tenminste, dat vindt Roy van Leeuwen die zijn mening ventileert.

VIJF NOMINATIES GLAS AWARD 2019

De nominaties voor de Glas Award 2019 zijn bekend:

  • CMS kantoor Atriumgebouw Amsterdam, Noord Hollandse Glascentrale
  • EPO Rijswijk (foto), Saint-Gobain Gevelbouw
  • Focus Filmtheater Arnhem, Alverre
  • Poortgebouw Hoog-Catharijne Utrecht, Saint-Gobain Gevelbouw
  • Solar Highways, Scheuten Glass

De uitreiking van de Glas Award is op donderdag 7 februari om 17 uur op het GlasPlein van de BouwBeurs.

EERSTE GLASPLEIN OP BOUWBEURS

Vakgroep GLAS organiseert samen met OnderhoudNL op de BouwBeurs 2019 een GlasPlein waarbij de verschillende mogelijkheden en aspecten van glas worden gepromoot door middel van productpresentaties en korte workshops.

GLAS FORUM GEREINIGD EN BESCHERMD

Ritec Services heeft in opdracht van Koninklijke BAM Groep het glas van het Groninger Forum gereinigd en beschermd.

GLASGEVEL KROON OP NATURALIS

Het nieuwe gebouw voor Naturalis Biodiversity Center in Leiden heeft het hoogste punt bereikt. De glaskroongevel van ruim 40 meter hoog is de eyecatcher.

NEWTONRINGEN: OLIEACHTIGE VLEKKEN

Ik heb olieachtige vlekken in mijn glas en als je erop drukt vervormen of verplaatsen ze. Hoe of waardoor worden deze veroorzaakt? Deze en andere vragen worden beantwoord in de rubriek Uit de praktijk.

VACUÜMGLAS VOLGENDE STAP IN ISOLATIE

AGC bouwt een nieuwe productiefaciliteit voor vacuümglas, Pilkington heeft z’n Spacia verbeterd, terwijl Guardian in de VS een pilotplant in gebruik heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.