Vakblad

Glas in Beeld 3 – juni 2018

In deze editie

De juni-uitgave van Glas in Beeld staat weer boordevol actuele ontwikkelingen uit de wereld van vlakglas. Hier een greep uit de onderwerpen.

Zinder goudkleurige blikvanger Een nieuw cultureel centrum voor het Gelderse Tiel, gelegen tussen de binnenstad en de Waal. Thermobel Stopray Ultra-60, neutraal zonwerend glas van AGC, verbindt buiten met binnen en andersom.

Spantex sinds 1 januari Glass for Glass Spantex heet sinds 1 januari Glass for Glass. Het bedrijf uit Oosterhout heeft in Anton Heideman een nieuwe aandeelhouder en daarmee een nieuwe start gemaakt. Gert-Jan van Dijken, één van de oprichters, praat ons bij over de voordelen van ‘loonharden’ en ‘loonlagen’.

Veiligheidsglas ook bij woningen verplicht Op verzoek van de eigenaar van een woning te Breda is door Peutz Geveltechniek een inspectie uitgevoerd om de oorzaak van een breuk in het binnenblad te bepalen. De betreffende ruit is opgenomen in de achtergevel van de woning, is circa 0,8 meter breed en loopt van bovenzijde begane grondvloer tot aan de onderzijde van de eerste verdiepingsvloer. Conclusie van de inspectie: wil men voldoen aan het Bouwbesluit dan had het glas voorzien moeten worden van een binnen- en buitenblad bestaande uit veiligheidsglas.

Werkbezoek Stolker Glas Op initiatief van ONL voor Ondernemers heeft Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis (VVD) een werkbezoek gebracht aan Stolker Glas te Nieuwegein.

INSIDE INTERMAC Industrie 4.0 Ready INSIDE INTERMAC eind maart stond grotendeels in het teken van Industrie 4.0, de meest recente ontwikkeling op industrieel gebied waarbij processen worden gedigitaliseerd en online geïntegreerd en productiedata automatisch wordt teruggekoppeld.

Kenniscentrum Glas na breder nu ook dieper Met de komst van Jo Joosten opereert sinds 1 maart een zwaargewicht naast Peter van Dijk en Theo van der Zwaan en lijkt het Kenniscentrum Glas na de verbreding van haar markt nu ook een verdere verdieping te zoeken. Een interview met directeur Van der Zwaan.

NEN 3569: Drukfout in nieuwe versie NEN heeft een nieuwe versie van NEN 3569 gepubliceerd. Deze norm over letselveilig glas geeft antwoord op de regeling van betrouwbaarheid. Bij het publiceren van NEN 3569 is een fout opgetreden: in Tabel 3 zijn slechts zes functies opgenomen; vijf zijn weggevallen achter de grens van de tabel.

Glasbalustrade Q-railing ‘breekt snelheidsrecords’ Q-railing introduceert met Easy Glass Smart een nieuwe glazen balustrade die, naar eigen zeggen, ‘alle snelheidsrecords breekt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.