Nieuws
neuslatten

Ventistone uit Tiel brengt onder de naam Kliklijm lijmpads op de markt voor het bevestigen van neuslatten en dorpelafdekkers. Het bedrijf uit Tiel over dit product: ‘Kliklijm zorgt voor een optimale ventilatie van kozijnen en dorpels. Het gepatenteerde product bevestigt snel, duurzaam en zonder schade. Het is geschikt voor alle soorten neuslatten en dorpels, hout en kunststof. De innovatie van de lijmpads zit in de extreme en permanente kleefkracht. Daardoor is extra lijm aanbrengen niet nodig. Wie nog schroeft of nagelt heeft nu alle reden om over te stappen op verlijming. Want Kliklijm werkt snel en duurzaam en scheelt een arbeidsgang. Geknoei met lijm en schroefgaten vullen is voorgoed verleden tijd.’

De lijmpads worden in het midden van de vet- en stofvrije onderdorpel geplakt en stevig aangedrukt, maximaal 20 centimeter van elkaar. Na het verwijderen van de schutvellen wordt de lat bevestigt. Het gepatenteerde product is volgens Ventistone getest op luchtdoorlatendheid, duurzaamheid en weerstand tegen windbelasting. Onderzoek heeft aangetoond dat met Kliklijm wordt voldaan aan de prestatie van de NEN 3576 ‘Beglazing van kozijnen, ramen en deuren – Functionele eisen’. Onderzocht zijn de luchtdoorlatendheid en de weerstand tegen windbelasting (sterkte) op een kozijn met buitenbeglazing. De beproevingsmethoden zijn beschreven in de normen NEN-EN 1026 en NEN-EN 12211. De classificaties zijn overeenkomstig de normen NEN-EN 12207 en NEN-EN 12210. NPR 3577 ‘Beglazen van gebouwen’ spreekt overigens alleen over het nagelen en schroeven van neus- en glaslatten.

De lijmpads zijn per 500 stuks verkrijgbaar in diktes van 3 millimeter voor verticale en 5 millimeter voor horizontale delen. De kern bestaat uit kunststof met een omhulsel van lijm. ‘Dat maakt Kliklijm sterk en elastisch’, aldus Ventistone, uitvinder en leverancier van duurzame steenvezelprofielen die houtrotschade aan kozijnen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.