Nieuws

Het Oostenrijkse LiSEC heeft haar eerste in Oostenrijk geproduceerde lijn voor de productie van gelamineerd glas afgeleverd. Afnemer is glasproducent Al Hadi uit Koeweit. Volgende ‘in house’ gemaakte lijnen, bestemd voor Mexico, Australia en Vietnam, zijn in bestelling. LiSEC produceerde al langer lamineerlijnen maar dat ging via dochterbedrijven. Met de integratie van diverse productiefaciliteiten op haar locatie in Seitenstetten is het sinds 2017 ook mogelijk lamineer- en andere glasbewerkingsmachines ‘in house’ te produceren. De lijn voor Al Hadi is geschikt voor pre-lamineren en volledige convectie, heeft een U-opstelling en is geschikt voor glas tot 2.600 x 5.000 millimeter. Dezelfde machine is ook in een rechte opstelling leverbaar. Tot het LiSEC-programma lamineerlijnen horen verder machines voor glasmaten tot maximaal 2.600 x 4.500, 2.800 x 5.000 en 2.800 x 6.000 millimeter, zowel in een U- als rechte opstelling. De machine voor gelamineerd glas van 3.300 x 6.000 millimeter, de grootste machine, levert LiSEC alleen in een rechte opstelling.

LiSEC is van oudsher sterk in isolatieglasproductie en het snijden van glas, maar sinds enkele jaren is daar ook glasfabricage en –bewerking aan toegevoegd. Het bedrijf heeft een vijftigjarige geschiedenis. Oprichter Peter LiSEC was van oudsher actief op het gebied van glas en ervan overtuigd dat hij de machines die nodig zijn om glas te bewerken ook zelf kon ontwikkelen en fabriceren. En bovenal: verbeteren. De ondernemer slaagde daar met vlag en wimpel in, met name op het gebied van het snijden van glas en isolatieglasproductie behoort LiSEC sinds midden der jaren tachtig tot de meest innovatieve marktleiders. Maar met het onverwacht overlijden van Lisec in 2009 ontstond organisatorisch een vacuüm. Het feitelijk door één man geleide bedrijf moest zichzelf heruitvinden. Onder leiding van CEO Othmar Sailer is de afgelopen vijf jaar een nieuwe managementstructuur opgezet met acht business units: logistiek, snijden, isolatieglasproductie, bewerken, harden, lamineren, software en service. Met het integreren van deze activiteiten is ook de productie van de machines in eigen huis gehaald, waaronder naast lamineren ook het harden van glas.

Zie ook onze berichten over de snelste snijlin SprintCut en de nieuwe hardingsoven Aeroflat van LiSEC.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.