Nieuws

Workshop NEN 3569 op herhaling

NEN 3569

Kenniscentrum Glas organiseert, vanwege de grote belangstelling voor de workshop gehouden in juni, op 31 oktober nogmaals een workshop over NEN 3569. De workshop vindt plaats naar aanleiding van de herziening van NEN 3569 ‘Vlakglas voor gebouwen ‐ Risicobeperking van lichamelijk letsel door brekend glas’ en de ‘Richtlijn Betrouwbaarheid Glasconstructies’ . Beide zijn handvatten om aantoonbaar te voldoen aan de door het Bouwbesluit vereiste betrouwbaarheid. Doel van de workshop is de deelnemers te informeren over de wijzigingen in beide documenten en het toepassen van zowel de NEN 3569 als de Brancherichtlijn om zodoende een betrouwbare glassamenstelling te kunnen kiezen.

De workshop is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor het bepalen van glassamenstellingen en glasdiktes van glas toegepast in gebouwen, zoals medewerkers in de functie van calculatie, werkvoorbereiding en projectleiding van met name glasbedrijven, gevelbouwbedrijven en adviesbureaus. Tijdens de workshop worden de eisen met betrekking tot de betrouwbaarheid van constructies in relatie tot NEN 2608 en NEN 3569 behandeld. Van de nieuwe NEN 3569: 2018 komen het toepassingsgebied, de wijzigingen ten opzichte van de versie uit 2011 en praktijkvoorbeelden aan de orde. Van de Brancherichtlijn Betrouwbaarheid Glasconstructies worden de doelstellingen en achtergrond van het document behandeld, evenals het werken met de methode Fine & Kinney. Ook over dit onderwerp komen cases aan de orde.

De workshop is op 31 oktober en duurt van 14.00 uur tot circa 18.00 uur. Tijdens de workshop wordt een hand-out uitgereikt. De prijs is € 295,- per deelnemer (ex BTW). Voor leden van Vakgroep GBO geldt een tarief van € 245,- per deelnemer (ex BTW). Voor de bij STOOV aangesloten bedrijven geldt dat deze kosten volledig subsidiabel zijn. Tevens is voor deze workshop de verletregeling van toepassing. Voor aanmelden klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.