Nieuws
rekenen aan glas

Voor de workshop Rekenen aan glas van Kenniscentrum Glas, die op 3 december plaatsvindt, zijn nog enkele plaatsen vrij. De workshop heeft als doel de deelnemers meer inzicht te geven in het analyseren en calculeren van de vele toepassingsmogelijkheden van glas in combinatie met belastingen en bevestigingen. Van de deelnemers wordt enige kennis verwacht van de NEN 2608, de onderliggende Eurocodes en basisvaardigheden in het bepalen of calculeren van glassamenstellingen.

De workshop is bestemd voor diegenen die glasdikten en glassamenstellingen moeten bepalen of controleren voor complexere glastoepassingen zoals bijvoorbeeld niet alzijdig opgelegd glas, niet- verticaal geplaatst glas of glas belast met afwijkende belastingen. De workshop richt zich met name op calculatoren en werkvoorbereiders werkzaam bij glasbedrijven, gevelbouwers, aannemingsbedrijven, ambtenaren van bouw- en woningtoezicht of andere personen belast met handhaving. In de workshop komen thema’s aan bod zoals:

  • Belastingen (windlast, punt- en lijnlasten, sneeuwbelasting, eigen gewicht, isochore druk etc.)
  • Diverse rekenmethoden (lineair, niet-lineair), analytisch en niet-analytisch (FEM)
  • Sterkte-eigenschappen van de diverse glassoorten en materialen
  • Betrouwbaarheid en reststerkteberekeningen (wanneer en hoe)
  • Speciale aandachtpunten bij diverse opleggingen / inklemmingen

Daarbij wordt aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden en cases toegelicht hoe de diverse onderwerpen in de praktijk moeten worden gehanteerd en geïnterpreteerd. De workshop wordt verzorgd door Jo Joosten en Peter van Dijk, technisch adviseurs van Kenniscentrum Glas.

De workshop is op 3 december en duurt van 14.00 uur tot circa 18.00 uur. Tijdens de workshop wordt een hand-out uitgereikt. De prijs is € 295,- per deelnemer (ex BTW). Voor leden van Vakgroep GBO geldt een tarief van € 245,- per deelnemer (ex BTW). Voor de bij STOOV aangesloten bedrijven geldt dat deze kosten volledig subsidiabel zijn. Tevens is voor deze workshop de verletregeling van toepassing. Voor aanmelden klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.