Nieuws

Glassolutions Eindhoven sluit eind dit jaar

Glassolutions Eindhoven

De Directie van Glassolutions Nederland heeft gisteren bekend gemaakt dat de regionale distributievestiging in Eindhoven aan het eind van dit jaar zal gaan sluiten. ‘Glassolutions Eindhoven heeft al jaren een negatief bedrijfsresultaat. Om dit om te buigen is er geïnvesteerd in mensen en middelen. Daarnaast zijn er efficiency- en kostenreductieprogramma’s uitgevoerd en hebben er diverse reorganisaties plaatsgevonden. Deze maatregelen hebben helaas niet geleid tot het beoogde positieve resultaat en er is geen zicht op verbetering in de komende jaren’, aldus Glassolutions.

Gisterenochtend heeft de directie de medewerkers laten weten de bedrijfsactiviteiten in Eindhoven stop te zetten per 31 december 2018. Het gaat totaal om dertien medewerkers, waarvan er zeven zullen worden ondergebracht bij de vestiging van Glassolutions in Arnhem. Ook voor de andere zes medewerkers wordt gestreefd naar herplaatsing binnen de organisatie of wordt een andere passende oplossing gezocht. Glassolutions hierover: ‘De directie is zich er ten volle van bewust dat deze beslissing hard aan komt bij de getroffen medewerkers. We betreuren het zeer dat het ons niet is gelukt om onze vestiging open te houden. Iedereen heeft in de afgelopen jaren zijn uiterste best gedaan en alle mogelijke paden zijn bewandeld, maar de langdurig slechte resultaten laten ons geen ander alternatief dan de sluiting.’

De verwerking van enkelglas voor de bouw zal worden verspreid over de andere vestigingen in Nederland. De distributie- en verkoopactiviteiten van alle glasoplossingen zullen wel behouden blijven in de regio en dan met name vanuit de vestiging in Arnhem. Glassolutions houdt na het sluiten van Eindhoven in ons land nog negen regionale distributievestigingen over. Daarnaast heeft het de volgende vijf productievestigingen: GS TGG – Technoglas Gevelbouw in Arnhem, GS Glascom Showcases (museumvitrines) in Soest; de isolatieglasfabriek Technoglas in Emmen; de productievestiging Glassolutions in Almelo van gelaagd glas panelen, scheidingswanden, lakglas en glas-in-lood; de productievestiging GS Dubrit in Ridderkerk van hardglas, hardglazen deuren en wanden en de productievestiging GS Swallow in Swalmen van lakglas, spiegelglas en sanitairspiegels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.