Nieuws
Metaglas

Het Parkmeesteren VOC-pakhuis in Rotterdam is na een ingrijpende renovatie getransformeerd in een hotel en markthal naar Spaans idee. Metaglas leverde MethermoOriginal naar buiten draaiende ramen en bloemkozijnen van Methermo Classic. Het profiel van Methermo Classic is speciaal ontworpen voor renovatieprojecten waarbij de stalen ramen moeten worden vervangen door isolatieglas, maar waarbij het oorspronkelijke gevelbeeld ongewijzigd moet blijven. De bloemkozijnen van Pakhuismeesteren zijn op maat gemaakt door Metaglas en meten 4.200 bij 9.200 millimeter. Het toegepaste glas is HR++ met om redenen van doorvalveiligheid het binnen- en buitenblad gelaagd uitgevoerd.

Wilhelminapier

De Rotterdamse Wilhelminapier is een van de grote trekpleisters van de stad. Op de kop ligt het drukbezochte Hotel New York, dwars daarop liggen de Cruise Terminal en De Rotterdam, het gigantische complex aan de Maas dat werd getekend door Rem Koolhaas. En nu is ook de entree van de pier een icoon rijker: Pakhuismeesteren. Dit eeuwenoude VOC-pakhuis – de gevels lezen nog Celebes, Borneo, Java en Sumatra – is sinds kort het onderkomen van de nieuwe Foodhallen Rotterdam en hotel Room Mate Bruno, een modern hotel met 200 kamers. De verantwoordelijk architect voor de transformatie en renovatie is Jan Verrelst van het Belgische bureau AWG architecten. Opdrachtgever is Volker Wessels en Van Agtmaal de aannemer van het werk. ‘Gebouwen waar de geschiedenis vanaf druipt zijn spaarzaam in Rotterdam. Daarom is het een prachtige prestatie dat Pakhuismeesteren nu weer generaties lang behouden blijft voor de stad’, aldus Metaglas.

Foto’s: Niels Donckers voor Metaglas


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.