Nieuws
MethermoXL
Foto: Emiel Lops

In Rotterdam West is een karakteristieke vooroorlogse benedenwoning door Architecten aan huis getransformeerd naar een moderne woonomgeving. De oorspronkelijke oude pui aan de achterzijde heeft plaats gemaakt voor MethermoXL van Metaglas, een pui met een inbraakwerend naar buiten draaiend raam en geïsoleerde aluminium kozijnen.

‘Steellook’

De sterk verouderde woning, gebouwd in de jaren ‘20, is volledig gemoderniseerd en geïsoleerd met behoud van de originele details. De combinatie van het authentieke houtwerk, glas- in- lood, ornamenten plafonds in combinatie met de moderne aluminium profielen en veel glas geven de woning een eigentijdse uitstraling met sfeer van toen. Om een woonkeuken te creëren is de wand tussen de achterkamer en oude keuken doorgebroken. Op de begane grond is de ensuite verwijderd en heeft het plaatsgemaakt voor een maatwerk keuken. De originele glas-in-lood schuifdeuren zijn hergebruikt tussen hal en woonkamer. Door de draaiende ramen, deuren en vaste ramen van MethermoXL modulair met elkaar te combineren, is er een mooi harmonisch geheel ontstaan. De slanke aluminiumroeden van het systeem geven de woning een ‘steellook’ dat past bij de authentieke onderdelen van de vooroorlogse woning. In de pui is HR++ isolatieglas toegepast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.