Nieuws
Glass for Europe
Philippe Bastien

Philippe Bastien is de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Glass for Europe, Europese handelsorganisatie voor vlakglas. Hij volgt Christian Quenett op, Hoofd van de Architectuur Divisie van Pilkington Duitsland (NSG Group). Bastien is Regionaal President van de Building & Industrial Divisie van AGC Glass Europe. ‘Ik voel me vereerd om deze voorzittersrol op mij te nemen. Ik realiseer mij verantwoordelijkheden die nu op mij rusten in deze moeilijke tijden. Met de verspreiding van COVID-19 reageert de vlakglasindustrie snel om de gezondheid van al haar werknemers te verzekeren. Tegelijkertijd moeten we de integriteit van onze industriële activiteiten waarborgen’, aldus de kersverse voorzitter.

Na in 1992 bij AGC Glass Europe, voorheen Glaverbel, te zijn gekomen, heeft Bastien verschillende managementfuncties bekleed. Voorbeelden zijn van financiële controle tot algemeen management, tot marketing, bedrijfsontwikkeling en R&D. AGC Glass Europe produceert, verwerkt en distribueert vlakglas voor de bouw, automotive en tal van andere sectoren zoals transport, zonne-energie en hightech toepassingen. Het heeft meer dan 100 vestigingen in heel Europa, van Spanje tot Rusland, en heeft ongeveer 16.500 werknemers in dienst. 

Klimaatneutraal met glas

In januari 2020 bracht Glass for Europe haar visie op vlakglas voor een klimaatneutraal Europa in 2050 uit. Dit uitgebreide werk, dat de sector een weg biedt om de bijdragen aan klimaatneutraliteit te maximaliseren, is meer dan ooit actueel. ‘Na de crisis zal een efficiënt stimuleringspakket nodig zijn om de vlakglassector te ondersteunen’, zegt Bastien. ‘De insteek is hoog in te zetten op klimaatvriendelijke maatregelen. Het gaat daarbij allereerst om een grootschalige renovatie van verouderde gebouwen met zeer efficiënte beglazing. Daarnaast om ondersteuning voor een schone mobiliteitstransitie en een toename van het aandeel zonne-energie.’ Tijdens de Algemene Vergadering werd Jérôme Lionet, General Manager van Saint-Gobain Glass Industry, verkozen tot vice-voorzitter van de raad. De Raad van Bestuur van Glass for Europe bestaat uit vertegenwoordigers van de vier toonaangevende in de EU gevestigde fabrikanten van floatglas. Naast dit viertal, AGC Glass Europe, Guardian, NSG Group en Saint-Gobain Glass Industry, is er ook één vertegenwoordiger van de nationale verenigingen voor vlakglas en beglazing in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.