Nieuws

Gezond wonen en bouwen

Op verzoek van het ministerie van VROM organiseert kennisplatform voor de bouw SBR dit najaar twee bijeenkomsten over ‘Gezond Wonen'. Het ministerie wil aandacht voor de gezondheidsaspecten van zowel nieuwe als bestaande woningen. Want bij alle inspanningen van de Nederlandse bouwwereld om te verduurzamen en energie te besparen, verliezen zij comfort en gezondheid van gebruikers van gebouwen nogal eens uit het oog.

De gratis bijeenkomsten zijn in Utrecht. De eerste van de twee bijeenkomsten, op 15 oktober, behandelt ‘gezond, comfortabel en energiezuinig wonen' bij nieuwbouwwoningen. De tweede vindt plaats op 12 november en behandelt hetzelfde onderwerp, maar dan voor bestaande woningen. De presentaties en besprekingen tijdens deze bijeenkomsten spitsen zich toe op de vraag hoe je een gezond binnenmilieu in een woning kunt combineren met de eis dat het gebouw zo energiezuinig mogelijk ontworpen is.

De ‘Gezond Wonen-bijeenkomsten' staan uitgebreid stil bij de diverse mogelijkheden voor de oplossing van dit vraagstuk. Mevrouw Julie Ng-A-Tham, beleidscoördinator Milieu en Gezondheid van de directie Risicobeleid van het ministerie van VROM, bespreekt met experts de mogelijkheden, nieuwe ontwikkelingen en randvoorwaarden van gezond wonen. De bijeenkomsten zijn zowel bedoeld voor partijen uit de opdrachtgevers- als de opdrachtnemerskant van de bouw. Dus zowel managers en beleidsmedewerkers van woningcorporaties, projectontwikkelaars en gemeenten als architecten of bouwkundige en installatietechnische ontwerpers zijn welkom. Aanmelden kan via www.sbr.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.