Nieuws
Façades 2020

Façades 2020, een uitgave van gevelbrancheorganisatie VMRG, is verschenen. Voorbeelden van gevels die de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd spelen de hoofdrol in dit boek. Wouter Thijssen, de architect van het project op de cover van Façades 2020, nam het eerste exemplaar in ontvangst. ‘Wij zijn er trots op dat het ontwerp Danzigerkade 125 aan de Houthavens in Amsterdam als kwaliteitsgevel op de cover staat. Als MVSA Architects ontwerpen wij gebouwen waarin gebruikers zich comfortabel voelen. Daarbij past het VMRG Keurmerk met hoge eisen aan gevels op het gebied van veiligheid, comfort en duurzaamheid.’

Façades 2020 bestaat uit een kleine 200 pagina’s met uiteenlopende gevelbouwprojecten waar VMRG-bedrijven bij betrokken zijn geweest. Het boek is ingedeeld in renovatie-, utiliteitsbouw-, woningbouw- en zonweringsprojecten. Het boek is ook online te bekijken. In deze versie staan per project links naar meer informatie over het project en over het bedrijf dat bij dit project betrokken was.

VMRG Keurmerk

Bij elk project staat een korte beschrijving en daarnaast is er in het boek een aantal artikelen opgenomen. In deze twaalfde uitgave van het Façades boek staat procesverbetering in de gevelbranche centraal in de artikelen. Aan de orde komen de bouwplaatskeuringen die binnen het VMRG Keurmerk zijn ingevoerd, zodat de kwaliteit geborgd wordt vanaf fabricage tot en met het in het bouwwerk geïnstalleerde eindproduct. Hiermee is het VMRG Keurmerk ook voorbereid op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

Verder is er aandacht voor de ILS Gevel die samen met BIM specialisten van diverse bedrijven ontwikkeld is. Door deze eenduidige afspraken wordt samenwerken in BIM makkelijker en efficiënter. Ook wordt het verkennende onderzoek naar een circulaire gevelbouw beschreven waarvoor de VMRG haar nek uitgestoken heeft. Om het gevelbouwproces circulair te maken, is het belangrijk dat de juiste informatie beschikbaar is. Met de nieuw ontwikkelde applicatie Cirlinq, die ook in het boek beschreven wordt, is het koppelen van informatie aan producten geen probleem. 

Procesverbeteringen

Deze procesverbeteringen komen uiteindelijk ten goede aan de kwaliteit van een gevel. Bij elk project staat aangegeven of het project onder het VMRG Keurmerk gerealiseerd is. Alle bedrijven met dit keurmerk leveren gegarandeerde kwaliteit op het gebied van gevels. Zij worden hierop regelmatig gekeurd, zowel in de fabriek als op de bouwplaats. De Europese aanbestedingsrichtlijnen bieden ruimte om het voor te schrijven in een bestek. Elk bedrijf met het keurmerk krijgt, nadat de keuringen positief verlopen zijn,  jaarlijks een certificaat uitgereikt. ‘Zo is een opdrachtgever er zeker van dat het bedrijf voldoet aan de hoge standaard van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.